Game Nieuws | Wat je moet weten over Super Mario Run.

Vanaf de release op 15 december is het spel wereldwijd beschikbaar voor alle IOS-toestellen. Android zal volgen maar de precieze datum is nog niet bekend. Wel is bekend dat dit in 2017 zal zijn. Het spel is relatief duur vergeleken met andere spellen.

Wanneer je het volledige spel wil spelen betaal je eenmalig 10 euro in de appstore. Je hebt dan toegang tot alle zes de levels. Je kan het spel wel gratis downloaden voor de eerste drie levels om het spel uit te proberen.

Je kan het spel spelen op devices die iOS 8.0 of hoger ondersteunen. Dit kan dus met de iPhone 4S tot iPhone 7 Plus, de iPod Touch 5e en 6e generatie en alle iPads. Wanneer de Android versie uitkomt zal pas bekend worden wat de vereisten zijn voor Android apparaten.

Het spel in esports nieuws

esports nieuws kan nu al verklappen wat de bedoeling is van het spel. Het doel van het spel is hetzelfde als we gewend zijn van de klassieke Mario games. Zoveel mogelijk munten verzamelen en de obstakels ontwijken om in leven te blijven. Deze game kan je in drie spelstanden spellen.

De eerste spelstand is genaamd Wereldreis. Hierin ontdek je zes nieuwe werelden met vierentwintig levels in totaal. Tijdens deze reis kom je natuurlijk allerlei hindernissen tegen en is het uiteindelijke doel Prinses Peach te redden uit de klauwen van de gemene Bowser.

Toad-Race

De tweede spelstand is Toad-Race. In deze spelstand neem je het op tegen andere spelers uit de hele wereld. Om deze games te spelen moet je racekaarten verdienen in de eerste spelstand. Wanneer je een wereld uitspeelt kan je bijvoorbeeld Racekaarten verdienen.

Je kan deze ook verdienen door games te winnen in de derde spelstand. Het doel is om meer indruk te maken op Toad dan je tegenstander. Dit kan je doen door goede moves te laten zien of meer munten dan je tegenstander te verzamelen.

In de derde spelstand, Mijn koninkrijk, kan je een eigen koninkrijk bouwen. Dit doe je door zoveel mogelijk munten en Toads te verzamelen. Hiermee kan je meer dan honderd dingen kopen en in je land plaatsen. Je kan je Toads en munten verzamelen in de andere spelstanden.

Bijzonder aan het spel is dat Mario met één hand te bedienen is. Dit komt doordat Mario zichzelf voortbeweeg, jij bepaald uiteraard in welke richting. Dit maakt het spel simpel te spelen op je telefoon. Je kan het spel spelen met de meest geliefde personages die we kennen uit alle andere Super Mario games. Mario, Luigi, Toad en Yoshi.