esports in Parijs 2024?

De Olympische Spelen in Parijs 2024 betekent misschien het debuut van esports als olympische sport! Hoe groot is die kans? Dat lees je hier

Als er al twijfel was dat esports een opmars maakt in de wereld, dan zijn deze nu definitief weggenomen. Als het aan het Olympisch Comité in Parijs ligt, kunnen we in 2024 genieten van onze esports helden op de Olympische Spelen! Het is nog niet zover, maar we zijn voorzichtig positief. “We moeten er wel naar kijken, want we kunnen niet zeggen: ‘het hoort niet bij de Spelen”, aldus co-president Tony Estanguet van Parijs 2024 in een interview met persbureau AP. De co-president wijst op de interesse van de jeugd in esports, die tegen 2024 een belangrijke kijkersgroep vormt. Afgelopen jaar ging er 440 miljoen euro om in de game industrie. Na verwachting loopt dat in 2020 al op tot een miljard. Ook trokken alle esports toernooien samen zo’n 300 miljoen kijkers.

The Asian Games

De Asian Games, de Aziatische variant van de Olympische Spelen, hebben besloten om esports in 2022 als officieel onderdeel op te nemen. In Azië is esports veel groter en geaccepteerd door de mainstream sportliefhebber dan in andere delen van de wereld. Het is niet verrassend dat op dit podium esports hun debuut maken bij het grote publiek. Of esports in Nederland ook een Olympische status krijgt ligt aan het IOC; ‘waar over wordt gesproken.’ Pas in 2020 wordt het programma definitief vastgesteld. Na het aflopen van de spelen die dat jaar in Tokio worden gehouden. Tijdens die versie van de Olympische spelen zal er onder andere voor het eerst sportklimmen op de spelen verschijnen!

FiFA

Het is nog niet 100% zeker dat Parijs gaststad wordt voor de spelen, ook Los Angeles is ook in de race. Welke spellen moeten volgens jou als eerste op de Olympische spelen verschijnen? Is FiFa wellicht een kandidaat omdat het een populair spel is die gaat over een andere sport die op de spelen te zien is? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Tags: