Kom langs in de esports Game Arena

Wil jij jouw skills weleens testen tegen andere gamers? Kom naar het esports game arena cafe in Alphen aan den rijn voor een toernooitje... of kom gewoon naar de pubquiz!

Toegegeven, tot voor kort hadden we niet bijster veel reden om naar Alphen aan den Rijn af te reizen. Maar sinds er aan de Raadhuisstraat 134 een esports game arena Cafe is geopend, is daar verandering in gekomen. De populariteit van het eerste echte dedicated esports cafe in Nederland groeit als kool en het is duidelijk dat er veel behoefte is aan zulke plekken in Nederland. Met zo’n 25 evenementen per maand is het cafe al bijna volgeboekt. Naast de evenementen kun je er ook langskomen om casual een spelletje te spelen en de sfeer te proeven.

Pubquizzen

Sinds kort is er bovenop alle toernooien een nieuw evenement gekomen om de bezoeker te trekken die het cafe vooral waardeert om de gezelligheid: een Pubquiz! Natuurlijk zullen games meer ter sprake komen dan bij andere quizzen, maar het is nadrukkelijk een algemene kennis quiz. Initiatiefnemer Thomas Runhart legt uit waarom: “Wij proberen iets unieks aan te bieden in Alphen, maar daarmee tegelijkertijd iedereen welkom te heten. Een pubquiz is daarvoor ideaal, omdat zo’n quiz mensen van verschillende achtergronden en leeftijden in Alphen samenbrengt en op een speelse manier een leuke avond biedt”.

De eerste quiz was op 26 januari om 20.00 uur en duurde tot ongeveer 22.00. Gemist? Geen zorgen! Negen februari is de volgende! Dan is er wel een thema: Nintendo!

Toernooien

Ben je een gamer met serieuze aspiraties om echt wat te bereiken in de gaming scene? Dan is een bezoekje aan een van de vele toernooien in de esports Game Arena wellicht een goede eerste stap. Er worden toernooien georganiseerd voor Super Smash Brothers, Call of Duty, Street Fighter, League of Legends, Hearthstone, Dragonball Fighter Z, Tekken en Rocket League. Voor sommige toernooien zal je je moeten kwalificeren, terwijl anderen open zijn voor iedereen. Kijk dus vooraf goed naar de vereisten voor deelname.