ESL

ESL past sancties voor valsspelen aan

Nu was het nooit toegestaan om vals te spelen of om andere partijen om te kopen, maar de esports-organisatie heeft nu een harde lijn uitgezet.

Tevens heft de organisatie alle bans die voor februari 2017 werden opgelegd op.

ESL zal in de toekomst valsspelers hard aanpakken. Nu was het nooit toegestaan om vals te spelen of om andere partijen om te kopen, maar de esports-organisatie heeft nu een harde lijn uitgezet als het gaat om de sancties die worden getroffen bij wangedrag op esports-toernooien die door ESL worden georganiseerd.

Naar aanleiding van een enquete die is afgenomen door Esports Integrity Coalition (ESIC) heeft ESL de volgende regels opgesteld:

-Valsspelen: Diskwalificatie van het toernooi, resultaten worden ongeldig verklaard, prijzengeld wordt ingenomen, een ban tussen de twee jaar en levenslang afhankelijk van de leeftijd van de speler en de omvang van het toernooi. Valsspelen op een toernooi boven amateurniveau (waar grote bedragen of een kwalificatieplaats op een groot toernooi op het spel staan) resulteert meestal in een ban van vijf jaar.

-Match-Fixing/gokfraude: Resultaten worden ongeldig verklaard, een ban van vijf jaar tenzij er verzachtende omstandigheden van toepassing zijn naargelang de ESIC Anti-Corruption Code, prijzengeld wordt ingenomen en een boete. Tevens wordt een team gediskwalificeerd als de fraude ontdekt wordt voor het einde van een toernooi.

-Het gebruik van prestatieversterkende substanties: Resultaten worden ongeldig verklaard, een ban van 1 tot 2 jaar, prijzengeld wordt ingenomen. Tevens wordt het team gediskwalificeerd als het gebruik van prestatieversterkende middelen voor het einde van een toernooi wordt ontdekt.

Manipulatie van de competitie/omkoperij:  Resultaten worden ongeldig verklaard, een ban van 1 tot 2 jaar, prijzengeld wordt ingenomen en een boete. Tevens wordt een team gediskwalificeerd als de manipulatie of omkoperij voor het einde van het toernooi aan het licht komt.

Naast het invoeren van de nieuwe regelgeving heeft ESL ook alle bans van onbepaalde duur die zijn opgelegd voor februari 2017 opgeheven. Dit betekent dus dat de leden van het oude iBUYPOWER-team weer deel kunnen nemen aan ESL-toernooien.

Tags: