ESL Benelux Championship

ESL Benelux Championship 2017 recap

Op zaterdag 24 juni opende de Amsterdam ArenA haar deuren voor 4.000 esports-fans en spelers. Tijdens de ESL Benelux Championship werden er drie esports-toernooien beslist op de middenstip van het voetbalstadion.

4.000 esports-fans mochten aanwezig zijn bij het grootste esports-evenement van Nederland.

Op zaterdag 24 juni opende de Amsterdam ArenA haar deuren voor 4.000 esports-fans en spelers. Tijdens de ESL Benelux Championship werden er drie esports-toernooien beslist op de middenstip van het voetbalstadion. De League of Legends-, Hearthstone- en CS:GO-competities telden een gezamenlijke prijzenpot van 30.000 euro.

Het League of Legends-team Echo Zulu wist de LoL-competitie te winnen. De esporters van mCon namen twee hoofdprijzen mee naar huis: Die van de Hearthstone-competitie en die van het CS:GO-toernooi. Ook Ajax zelf boekte succes in de ArenA, want gelijktijdig met de ESL Benelux Championship organiseerde de Amsterdamse voetbalclub samen met Ziggo de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash. Tijdens dit FIFA-toernooi wist Ajax-esporter Dani Hagebeuk als winnaar uit de bus te komen.

Tags: