Dota 2 The International 17

Dota 2 The International 17: Welke teams gaan zich kwalificeren?

Dota 2 The International 17 is het meest prestigieuze Dota-toernooi ter wereld. De prijzenpot voor de editie van dit jaar, die in augustus plaats zal vinden in Seattle, is hard op weg naar de 20 miljoen

De kwalificatieronden voor Dota 2 The International 17 zijn hard onderweg.

Dit zijn de grootste kanshebbers.

Dota 2 The International 17 is het meest prestigieuze Dota-toernooi ter wereld. De prijzenpot voor de editie van dit jaar, die in augustus plaats zal vinden in Seattle, is hard op weg naar de 20 miljoen en de teams zullen alles op alles zetten om de prestigieuze Aegis-trofee binnen te slepen. Zes van de achttien deelnemende teams zijn al bekend, te weten OG, Virtus.pro, Evil Geniuses, Team Liquid, Invictus Gaming en Newbee. Opvallend is de afwezigheid van de winnaars van vorig jaar, Wings Gaming. Het team ging echter eerder dit jaar uit elkaar, dus de leden zullen zich in verschillende teams alsnog proberen te plaatsen voor het toernooi.

De overige twaalf plaatsen worden gevuld door de beste deelnemers uit de groepsfasen. Tien teams uit verschillende regio’s, te weten Europa, Oost-Europa, China, Noord Amerika, Zuid Amerika en Zuidoost Azië, zullen strijden tegen de andere teams uit hun regio. De beste teams uit elke regio zijn verzekerd van een plekje op Dota 2 The International 17, evenals de een-na-beste teams uit Europa, China, Zuidoost Azië en Noord Amerika. De laatste twee plekken worden gevuld door de teams die derde worden in de kwalificatieronden van China en Zuidoost Azië.

Ondanks het feit dat er tijdens elke Dota 2 The International 17 wel een underdog bovenmaats presteert, zijn er een aantal grote kanshebbers voor een plekje op de main stage van Dota 2 The International 17. Hieronder lees je welke teams wij denken dat zich gaan kwalificeren en waarom. Uit elke regio hebben we één team gekozen.

Europa: Team Secret

Als er meer dan zes teams een directe uitnodiging voor The International hadden gekregen, dan was Team Secret verzekerd van een plekje op de main stage. Captain Puppey draait al mee sinds de eerste TI, die hij met zijn toenmalige team Na’Vi wist te winnen. Team Secret is naast OG het enige team dat een Valve Major op haar naam heeft staan en sinds de toevoeging van YapzOr verkeert het team in topvorm. Het enige team dat Secret van de troon zou kunnen stoten is Mousesports, die onder de naam Ad Finem de finaleronde van de Boston Major wisten te halen. Sinds dat toernooi presteren de Grieken echter een stuk minder, dus de kans dat Secret zich niet weet te kwalificeren is vrijwel nihil.

Noord Amerika: Planet Odd

Net als Team Secret was een uitnodiging voor Planet Odd best op zijn plaats geweest. Toen de teamleden nog speelden voor esports-organisatie Digital Chaos wisten de heren het tot de finale van The International 16 te schoppen, waar ze het verloren van Wings Gaming. Na hun vertrek bij de organisatie ging het team onafhankelijk verder onder de naam Thunderbirds, maar na het vinden van een sponsor werd de naam veranderd naar Planet Odd. Tijdens een van de eerste toernooien die het team onder die naam speelde, Galaxy Battles, verloor het in de finaleronde van Newbee. De competitie in de Noord Amerikaanse kwalificatieronde is voor Planet Odd ook niet erg groot, aangezien alleen compLexity, NP en Digital Chaos enige vorm van dreiging voor het team vormen. Aangezien Planet Odd het tot een finalewedstrijd wist te schoppen op de TI van vorig jaar, is de verwachting dat ze er dit jaar ook weer bij zullen zijn.

Zuidoost Azië: TNC

Een tijd lang hoorden we niks van TNC, maar dit jaar is het Filipijnse team weer helemaal terug van weggeweest. TNC heeft een reputatie als het gaat om het presteren van het onmogelijke, want tijdens de TI 16 elimineerde het team de titelfavoriet OG. Ondanks een teleurstellend resultaat op de Kiev Major wist carry-speler Raven de show te stelen door de meeste kills ooit te maken in een wedstrijd op een Valve-evenement (33 met Spectre). De teams uit deze regio zijn zeer aan elkaar gewaagd en TNC moet zeker oppassen voor Faceless en Clutch Gamers, maar met drie beschikbare kwalificatieplekken zou het gek zijn als de Filipijnen de main stage niet halen.

Zuid Amerika: SG e-sports

Zuid Amerika kent weinig grote Dota 2-teams, maar als er een team is dat een plek verdient op The International, dan is het SG e-sports. Het Braziliaanse team wist zich door hun kwalificatie voor de Kiev Major eerder dit jaar als eerste Zuid Amerikaanse team te kwalificeren voor een Valve-evenement. Op dat toernooi wisten ze zelfs het Europese topteam Secret te verslaan, waarna ze door Evil Geniuses uit het toernooi werden gezet. Na deze deelname heeft SG dus wel degelijk bewezen dat het mee kan draaien met de top, dus kijk niet raar op als er straks weer een topteam uit het toernooi wordt geslingerd door de strijdlustige Brazilianen.

China: LGD

De Chinese kwalificatieronde wordt ongetwijfeld de spannendste. Alle teams zijn ontzettend aan elkaar gewaagd en aangezien de twee sterkste teams (Invictus Gaming en Newbee) al een directe uitnodiging op zak hebben, zijn er geen kandidaten die in het oog springen als favoriet. Ondanks het feit dat EHOME twee voormalige Wings-teamleden (en dus TI-winnaars) op zak heeft laten de recente resultaten wat te wensen over. Met het bovenstaande in het achterhoofd is de grootste kanshebber voor een plek op de main stage LGD. LGD is een van de meest consistente teams uit de kwalificatieronde en aangezien er drie plekken beschikbaar zijn is de kans groot dat we LGD in augustus terugzien in Seattle.

Oost Europa: Team Empire

Net als bij de Chinese kwalificatieronde zijn de Oost Europese teams ontzettend aan elkaar gewaagd. Het sterkste Oost Europese team, Virtus.pro, heeft al een directe uitnodiging op zak, waardoor er geen grote kanshebber achterblijft. Publiekslieveling Na’Vi heeft de afgelopen tijd niet bijzonder goed gepresteerd en M19 toonde veel belofte tijdens de open kwalificatieronde, maar is op TI-winnaar Funn1k na nog te onervaren om als grote kanshebber te benoemen. In regionale toernooien weet het team altijd goed te presteren, dus in een poule met enkel Oost Europese tegenstanders is de kans groot dat Team Empire als winnaar uit de bus komt.

Tags: