Doomfist eindelijk naar Overwatch na lange speculatie

In de andere video vertelt Jeff Kaplan ons nog wat meer over de achtergrond en visie van Doomfist in Overwatch en natuurlijk de abilities die hij bezit.

Lead designer van Overwatch, Jeff Kaplan heeft aangekondigd dat het langverwachte personage Doomfist nu eindelijk naar Overwatch zal komen.

Op het Youtube kanaal van Overwatch verschenen twee video’s over de nieuwe Hero. Net als bij de andere hero’s, werd Doomfist geïntroduceerd in een short movie die samenvat wat de achtergrond van de nieuwe Hero is, in de andere video vertelt Jeff Kaplan ons nog wat meer over de achtergrond en visie van Doomfist in Overwatch en natuurlijk de abilities die hij bezit.

Met Rocket Punch kun je de tegenstander wegduwen of zelfs de muur in slaan voor nog meer damage. Het heeft een charge system, des te langer je de knop indrukt, des te harder je iemand kan slaan. Het gaat recht door het schild van characters zoals Reinhardt en Winsten heen en heeft een cooldown van vier seconden.

Rising Uppercut doet slechts 50 damage, maar slaat je tegenstander wel de lucht in. Deze ability is erg handig om de vijandige frontlinie uit elkaar te breken, ook is het handig om verschillende abilities te combineren.

Seismic Slam is goed te combineren met zijn andere abilities. De slam doet 50 damage in een klein gebied en slaat vijanden richting hem, perfect voor een verwoestende Rocket Punch. Seismische Slam heeft op dit moment zeven seconden cooldown.

Doomfist heeft natuurlijk ook een andere hand ter beschikking. Naast zijn komische melee-attack die hij uitvoert met zijn (zwakke) hand, heeft hij ook nog een shotgun erin verstopt. De shotgun bevat 4 kogels die zijn te vergelijken met de shotgun van Roadhog of het wapen van Torbjörn. De kogels komen uit zijn knokkels. Je hoeft niet te herladen en na een paar seconden worden de kogels automatisch aangevuld.

Doomfist’s ultimate geef hem de ability om in de lucht te springen en binnen vijf seconden te landen op een locatie naar keuze. Vijanden die recht onder de aanval staan ontvangen 300 damage, hoe verder de vijand van de aanval afstaat, hoe minder damage de vijand ontvangt. Ook worden de vijanden erdoor naar achter geduwd, een beetje te vergelijken met de landing die Winston maakt als hij zijn Jump Pack gebruikt.

Doomfist in Overwatch is nu beschikbaar in PTR op de PC, wanneer hij te gebruiken is in Quick Play en Competitive is nog onbekend.

Tags: