Urgot-rework

De Urgot-rework komt binnenkort naar League of Legends

Riot heeft de volledige details van de Urgot-rework vrijgegeven en naast shotguns in zijn knieën krijgt de champion nog een hoop toffe andere abilities.

De champion gaat een formidabele top-laner worden.

Dat Riot al een tijdje bezig is met een rework van de League of Legends champion Urgot wisten we al. Het bleef echter voornamelijk bij geruchten dat de champion shotguns in zijn knieën zou krijgen, want details over zijn nieuwe abilities kregen we niet. Tot nu dan, want Riot heeft de volledige details van de Urgot-rework vrijgegeven en naast shotguns in zijn knieën krijgt de champion nog een hoop toffe andere abilities.

Zijn passive, Echoeing Flames, draait om de wapens die er in zijn benen verborgen zitten. Elke aanval die Urgot maakt in de richting van een van zijn benen vuurt een brandende shotgun-kogel af naar diezelfde kant. Het duurt even voordat dit wapen weer opgeladen is, dus om Echoeing Flames snel achter elkaar te gebruiken moet Urgot om zijn tegenstanders heen bewegen om zo elk been te benutten. Met zijn Corrosive Charge-ability vuurt Urgot een explosie af die getroffen vijanden beschadigt en vertraagt. Met Purge geeft Urgot zichzelf een schild en begint hij snel te schieten op willekeurige vijanden in zijn nabijheid. Hij kan tijdens Purge over minions heen lopen en geeft prioriteit aan tegenstanders die eerder getroffen werden door zijn overige abilities.

Met Disdain rent Urgot door minions heen en beschadigt hij ze. Treft hij een vijandige Champion op zijn pad, dan slingert hij deze over zijn hoofd en ramt ze daar neer. Met zijn Ultimate, Fear Beyond Death, krijgt Urgot de eerste instant-kill ability in League of Legends. Hij vuurt hiermee een boor af die hij in een tegenstander steekt om deze gedurende een korte periode te beschadigen. Als de tegenstander onder een bepaald percentage levens komt terwijl de boor in hem/haar steekt, dan kan Urgot de ability nogmaals activeren om de tegenstander naar zich toe te trekken en hem in één keer te elimineren. Dit effect kan alleen gestopt worden door Urgot zelf dood te maken, dus supports kunnen het slachtoffer niet helpen met een schild of een heal.

Aangezien het gaat om een voorlopig plan is het niet duidelijk in hoeverre Urgot zijn abilities nog gaan veranderen. Waarschijnlijk zullen spelers de Urgot-rework in de volgende PBE-patch (7.15) uit kunnen testen, dus langer dan een paar weken zal het niet duren voordat Urgot de top-lane gaat domineren met zijn nieuwe abilities.