Dit zijn de ‘break out’ decks van de Hearthstone Witchwood expansion!

De Witchwood expansion is net uit en nu vliegen de nieuwe meta definiërende decks je al om de oren! Wij hebben een paar juweeltjes voor je gevonden!

De Hearthstone expansion The Witchwood is nog amper een week uit, maar nu al zijn de eerste ‘broken’ decks ontdekt waar jij de ranked ladder mee kan bestormen. De nieuwe expansion betekent ook het begin van een nieuw standard seizoen en dus het uitroteren van de sets van 2016. De meta is nu nog all of the place en dit is het moment om snel die legend cardback te verdienen!

Je kunt zo’n rotatie op twee manieren aanvliegen: je gaat zelf brewen met decks, verreweg de leukste manier om te beginnen. Of je investeert wat meer uurtjes in Twitch en kijkt waar de pro’s voor kiezen. Verreweg de meest effectieve manier om te beginnen; de keuze is aan jou! Wij doen graag het eerste, maar hebben ons voor jou verdiept in de laatste keuze en hebben voor jou wat decks gevonden die de moeite waard zijn om te proberen. Dit zijn natuurlijk niet de enige of zelfs de beste decks! Daarvoor is het nog te vroeg om conclusies te trekken.

Even of oneven (Paladin)

Baku the Mooneater en Genn Greymane zijn misschien wel de meest besproken kaarten in de aanloop naar de set release. De restrictie van alleen even of oneven kaarten leiden tot interessante decks, maar welke is beter?

De even versie zorgt dat de hero power twee tokens produceert, wat ongelofelijk sterk is en wat het waard maakt om kaarten als Call to Arms en Sunkeeper Tarim voor te laten vallen. Aan de andere kant kan de oneven versie al voor 1 mana een token mana en kan het gebruik maken van de kracht van Level Up! We denken dat de even versie met Baku net iets meer de Silver Hand lijn doortrekt van Kobolds en Catacombs. Het zal voor tegenstanders ongelofelijk moeilijk zijn om de constante stroom van tokens uit de weg te ruimen. Welke versie van het deck je ook kiest!

Shudderwock OTK (shaman)

Een andere kaart waar iedereen zijn oog op heeft laten vallen is Shudderwock. Met zijn ability om alle battlecries te herhalen die tot dan toe gespeeld zijn is het een kaart om combo’s omheen te bouwen.

Al na een paar uur zagen we Disguised Toast hoog op de ladder met zijn Shudderwock shaman deck. Gebruik makend (of misbruik makend) van de battlecries van Lifedrinker (deal 3, gain 3), Saronite Chain Gang (summon een kopie), Grumble, Worldshaker (stuur je minions terug naar je hand) en murmuring elemental (je battlecries triggeren twee keer). We hoeven je hopelijk niet uit te leggen hoe dit deck uit de hand kan lopen. Als je fan bent van de speelstijl van miracle rogue, maar een keer een andere class wil proberen, dan raden we je dit deck zeker aan!

De animaties van al deze battlecry triggers kunnen wat tijd in beslag nemen, dus zet rustig een kopje koffie. Grote kans dat je tegenstander gewoon opgeeft.

Het zijn slechts enkele van de vele decks die iedereen probeert. Wat is jouw nieuwe drug in het spel?