Deense CS:GO-spelers uitgesloten van deelname aan Copenhagen Games LAN

De Copenhagen Games LAN organiseert samen met het online forum dust2.dk een Counter-Strike: Global Offensive Championship dat in april moet plaatsvinden.

Voor het toernooi gelden enkele regels. Zo zijn topspelers die de afgelopen 730 dagen een VAC, Overwatch (de anti-cheat feature) of third party ban hebben gekregen uitgesloten van deelname. De esporters Nikolaj “niko” Kristensen en Johannes “b0RUP” Borup van Heroic en tRICKED kunnen hierdoor niet deelnemen aan het toernooi. esporter Henrik “FeTiSh” Christensen sprak op het forum van dust2.dk zijn mening hierover uit.

“Ik ben het volledig eens met het niet toelaten van mensen met VAC bans, maar een gameban is vrij bizar. Letterlijk iedereen weet van zichzelf of hij wel of niet gecheat heeft.”

Een twee jaar oude tweet van voormalig G20-speler, Adil “Scream” Benrlitom, werd ook in hetzelfde topic geplaatst.

Benrlitom zegt dat het account 150 uur gespeeld heeft en dat het erg makkelijk is om een Overwatch ban te krijgen. Ook het account waar Benrlitom het in de tweet over heeft, kan volgens de regels van het toernooi niet deelnemen aan de Copenhagen Games LAN.

Tags: