CS: GO-gokschandaal

YouTubers krijgen geen straf na CS: GO-gokschandaal

Trevor ‘TmarTn’ Martin en Thomas ‘Syndicate’ Cassell komen weg met hun rol in het CS: GO-gokschandaal dat vorig jaar de Counter-Strike-scene opschrikte.

De twee YouTubers TmarTn en Syndicate krijgen van de Federal Trade Commission geen straf voor hun rol in het CS: GO-gokschandaal.

Trevor ‘TmarTn’ Martin en Thomas ‘Syndicate’ Cassell komen weg met hun rol in het CS: GO-gokschandaal dat vorig jaar de Counter-Strike-scene opschrikte. De YouTubers promootte een gokwebsite via hun YouTube-kanalen, zogenaamd alsof ze de website hadden gevonden en enorm veel mazzel hadden. In werkelijkheid bleken beiden eigenaars te zijn van de site.

De Federal Trade Commission (FTC) heeft zich over de zaak gebogen en heeftna lang beraad besloten om de twee niet te straffen. Wel hebben ze aangegeven dat, mocht iemand ooit nog een keer adverteren voor een goksite, zonder daarbij aan te geven of ze een belang hebben, kan leiden tot een straf van 40.000 dollar.

De beslissing leidt tot een hoop verontwaardiging. Veel social media-gebruikers spreken er schande van en eisen gerechtigheid. Die kan er mogelijk alsnog komen, want er is nog een rechtszaak gaande tegen de twee. Tot op heden is daarover weinig bekend, behalve dat een aantal gedupeerden een advocaat hebben ingeschakeld, die een motie voor de rechtszaak heeft ingediend.

Tags: