Games op esports Twitch

Games op esports Twitch

Sommige games op esports Twitch worden meer bekeken dan anderen. Hier een lijst met de meest bekeken games van dit moment.

Minecraft

Minecraft is een blokkenspel. Het doel van het spel is door middel van blokken een gebied volbouwen. Dit gebied kan daarnaast ingericht worden met planten en dieren. Er wordt dus eigenlijk een economie gebouwd. De dieren worden bijvoorbeeld gebruikt als voedsel, net als het graan dat verbouwd kan worden. Er moet naar grondstoffen gedolven worden en er moeten vijanden worden bestreden. Niets in de game krijg je zomaar, zo moet een stuk gereedschap worden verdiend door het doen van activiteiten. Het spel heeft ook een onderwereld die The Nether heet. Het uiteindelijke doel van het spel is het reizen naar een andere dimensie, The End, waar men de Ender Dragon moet verslaan. Het spel kan alleen of in een team worden gespeeld.

H1ΩZ1

H1Z1 is een apocalyptisch spel dat zich afspeelt in Amerika. De wereld is vergaan door het uitbreken van het H1Z1 virus waardoor er meer zombies zijn dan mensen. Een speler is een mens dat moet zien te overleven in de natuur door aanvallen van onder meer beren en wolven, maar vooral zombies. Daarnaast moet de speler andere mensen overleven die door honger en angst gedreven gewelddadig worden. Het doel van het spel is te overleven door samen te werken met anderen, teams te vormen en te handelen, bijvoorbeeld eten voor een wapen. Het verschil met andere zombie spellen zit hem in dit aspect. Een speler overleeft door samenwerking, niet door strijd tegen een andere speler.

Destiny

Dit FPS spel is een spel waarbij, na vernietiging van de aarde, er nog 1 veilige stad op de hele aarde is die moet worden verdedigd tegen verschillende soorten aliens. Deze stad, the City, kan verdedigd worden met de kracht ‘Licht’ door de Guardians. Een speler is dus een Guardian. Daarnaast moeten de spelers een ‘hemels wezen’ tot leven brengen om de aarde te behoeden voor de totale vernietiging door aliens. Een speler wint aan kracht en skills waardoor zijn karakter een niveau omhoog gaat, door het uitvoeren van opdrachten. Er zijn 3 karakter klassen met ieder haar eigen kwaliteiten en speelstijl. Binnen die klassen kan een speler kiezen uit 3 soorten karakters, Awoken, Human of Exo (dat is een mens machine). Ieder karakter in een klasse kan hetzelfde, het gaat bij de keuze puur om het uiterlijk waar een speler de voorkeur aan geeft.

World of Tanks

In World of Tanks bestuurt de speler een gewapend voertuig en wordt daarna geplaatst in een willekeurige strijd. De speler heeft controle over zowel het voertuig als het vuren van munitie en kan communiceren met andere voertuigen/spelers. Hierdoor kan de speler een team vormen met anderen en zo tactische informatie ontvangen over de strijd die plaatsvindt. Het spel is gewonnen als alle voertuigen van de tegenstander vernietigd zijn of door het overmeesteren van bepaalde gebouwen van de tegenstander. Een speler kan kiezen uit 6 soorten strijd: willekeurig, teamtraining, tank-company, team strijd, stronghold strijd en speciale strijd. De tanks die gebruikt zijn voor het spel zijn tanks zoals gebruikt in Rusland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, China, Japan, Amerika en Tsjechië. Dat deze tanks echt bestaan maakt het spel heel aantrekkelijk.

World of Warcraft

World of Warcraft is een MMORPG spel dat veel gestreamed wordt op Twitch. Dit is een Massively Multiplayer Online Role Playing Game. Het is voor het eerst uitgebracht in 2004 en inmiddels is de 6e versie uit; Legion. Ieder MMORPG spel wordt gespeeld doordat de speler een karakter aanneemt in het spel in of de eerste persoon of derde persoon om het landschap en alles dat daarbij hoort te bekijken, opdrachten te voldoen en te communiceren met anderen. Hierna kiest de speler hoe hij wil spelen door het kiezen van een realm. Dit is een speelmodus waarin je het spel speelt. Er zijn 4 keuzes;
PvE, speler tegen de omgeving (Player versus Environment)
PvP, speler tegen speler (Player versus Player)
RP, een variatie van PvP waar de speler in een karakter kruipt
RP-PvP, een karkater dat tegen een speler speelt.

In de realms kan een speler nieuwe karakters maken en er kunnen karkaters tussen realms uitgewisseld worden. Binnen het spel zijn enorm veel werelden waarvan het karakter lid kan worden. Er zijn ontzettend veel beroepen en gildes waar je vervolgens bij hoort. Een karakter kan uit 2 basis skills kiezen, het produceren van dingen of het verzamelen van dingen en een speler ontwikkeld zich door het uitvoeren van taken of opdrachten. Een speler kan dit spel als een single player spelen, maar zal voor de eindstrijd lid moeten worden van een team om te kunnen overwinnen. Er zijn verschillende slagvelden met verschillende doelen die per slagveld moeten worden bereikt. Het meedoen met de strijd en het doden van tegenspelers levert eer en geld op.

De slagvelden vinden plaats in de Warcraft Universe ‘Azeroth, dat bestaat uit 4 continenten, Kalimdor en the Eastern Kingdoms, Outland en Draenor en de continenten Northrend en Pandaria.

FIFA series

Alle FIFA spellen zijn voetbal spellen waar een speler zijn favoriete speler kan zijn in een bestaand team. De grote trekpleister bij deze uitgave was Lionel Messi. Met dit team speelt de speler competitie en toernooien. Het speciale aan FIFA 15 is dat het spel dit keer met volledige medewerking en toestemming van de premier league is uitgegeven. Alle 20 premier league stadions doen mee met het spel, inclusie de scoreborden en de reclame borden die bij de stadions horen, de scheidsrechters die in deze league fluiten en de liederen die worden gezongen door de club fans.