League of Legends spelopbouw

League of Legends | Spelopbouw

De esportsMeesters vertellen je hier alles over de spelopbouw, verschillende spelmogelijkheden en spelmodus van het spel League of Legends.

Ontstaan

Het spel League of Legends is een game die je met een team in de arena speelt tegen een ander computerteam. Dit spel is niet de allereerste game die op die manier wordt gespeeld, maar het behoort wel tot de eerste generatie zogeheten MOBA games. MOBA staat in dit geval voor Multiplayer Online Battle Arena. Het spel is niet zomaar vanuit het niets verzonnen; de League of Legends spelopbouw is door de game ontwerpers en ontwikkelaars van Warcraft III gemaakt. Het spelsysteem vertoont dan ook opvallend veel overeenkomsten met Warcraft III, en ook een aantal van de hoofdfiguren van League of Legends zijn rechtstreeks afkomstig van Warcraft III.

Je mag wel zeggen dat de ontwikkelaars van League of Legends het beste hebben genomen van het spel Warcraft III en dit hebben omgezet in een nieuwe game. League of Legends is dan ook met recht een bestseller en het spel wordt inmiddels door miljoenen spelers wereldwijd gespeeld.

De voorloper van League of Legends heet Defense of the Ancient, ook wel bekend als Dota. Dit spel wordt eveneens wereldwijd door veel gamers gespeeld, en de overeenkomsten met League of Legends zijn dan ook legio. De tijdlijn van Warcraft III naar League of Legends kent dan ook de tussenfase Dota. Een game ontwikkelt zich steeds verder en naar mate de spel ontwikkelaars meer kennis krijgen en meer inzicht krijgen in de spelbehoeften van de gamers zelf kunnen ze de game steeds verder professionaliseren. Jij speelt dan ook bij League of Legends het beste van het beste; je speelt datgene waar de meeste aandacht, research en tijd in is gestoken.  Dat is iets wat je merkt aan de spelvormen maar ook aan de karakters en aan het wapenarsenaal waar de karakters over beschikken.

De DotA ontwikkelaars wilden op een gegeven moment verder gaan met het uitbreiden van hun game, terwijl de ontwikkelaars van League of Legends hun eigen weg wilden inslaan. Toen kwam, in 2008, het moment waarop Riot Games het levenslicht zag. In 2009 kwam League of Legends uit; het begin van één van de meest populaire computerspellen aller tijden. Hoewel je nog steeds veel verwantschappen ziet met Warcraft III en DotA wanneer je LoL speelt merk je direct dat je te maken hebt met een heel eigenzinnig spel. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde, en de teams beleven het spel allemaal op dezelfde manier. Eendracht maakt macht.

League of Legends spelopbouw

De spelers van het spel League of Legends worden ook wel Summoners genoemd, en de spelers worden in een team geplaatst. Er kunnen twee soorten teams zijn; zo heb je de teams van 5 personen die het tegen een ander team van 5 personen moeten opnemen, maar je hebt ook teams van 3 personen die het tegen een ander team van 3 personen moeten opnemen.

Welk team jij nodig hebt hangt af van de keuze van een map in League of Legends. Je hebt de map Summoners Rift, waarbij je teams van 5 personen nodig hebt, en je hebt de map Twisted Treeline. Hierbij speel je met twee teams van ieder 3 personen.
Als laatste heb je de keuze uit All random all mid. Hierbij speel je met 5 personen tegen 5 personen met een willekeurige held. Jij hoeft dan dus niet gebruik te maken van je standaard skills; je krijgt de gelegenheid om eens in de huid van een andere held te kruipen.

Een team wat deelneemt aan League of Legends heeft een zogeheten Nexus. De tegenpartij zal proberen op alle momenten om die Nexus te vernietigen. Het is dan ook zaak dat jij je Nexus nog hebt wanneer het spel ten einde is. Tijdens het spelen van League of Legends verdienen de spelers gold. Dit gold houdt in dat je goudstukken verdient die je kan gebruiken als virtueel geld, Met jouw gold kan je namelijk voorwerpen kopen tijdens een spelronde die jou helpen in je wapenarsenaal. Jouw krachten zullen dan ook toenemen wanneer je een voorwerp koopt tijdens een spelronde. Je mag dan bijvoorbeeld denken aan een zwaard waardoor jij beter zal kunnen strijden.

Die goudstukken verdien je niet door het spel te doorlopen; het heeft te maken met je speelduur. Iedere seconde verdien jij één goudstuk, maar daarnaast kan je ook meer gold verdienen door te farmen. Bij farmen krijg jij een grotere voorsprong op je tegenstanders doordat je in korte tijd meer gold verdient. De wapens die je kan kopen zullen dan ook beter en sterker zijn wanneer je aan farmen doet dan het wapenarsenaal van je tegenpartij.

Om door het spel heen te komen moet je levelen met de held die jij hebt gekozen. Je kan vaardigheden verhogen per gekozen spelronde. Deze vaardigheden verhoog je op een specifieke manier. Je hebt vier verschillende vaardigheden die je kan verhogen. Dan is er een drietal vaardigheden wat je wel vijf keer kan verhogen. De vierde vaardigheid die je kan verhogen  is je allersterkste spelvaardigheid. Deze allersterkste spelvaardigheid kan je drie keer verhogen. Je kan doorgaan met je spelvaardigheden verhogen tot je bij niveau 18 bent aangekomen.

Tijdens de spelmappen Summoners Rift en Twisted Treeline zit er ook een jungle in het spel verwerkt. In deze jungle komen zogeheten neutrale monsters voor. Dit zijn monsters die niet door de tegenpartij worden aangestuurd. Ze zullen je dan ook niet zomaar aanvallen tenzij jij zelf de aanval inzet. Door het aanvallen van een neutraal monster krijg jij als speler experience en gold. Dit is dus een goede manier om vaardigheden te verhogen en tegelijk meer credits te verdienen om wapens mee te kopen.