Spelers | Clinton “Fear” Loomis

Geschatte leestijd: 3 minuten

Esporter Clinton Loomis werd geboren op 19 februari 1988 in Lancaster, California in de Verenigde Staten. Momenteel is hij niet meer actief als speler van computergames. Hij staat in de wereld van de esports bekend onder de naam Fear. Hij won als lid van het Evil Geniuses team meer dan 6, 5 miljoen dollar met de eerste plek op de International 2015.

Hij is behalve als speler ook bekend als coach in Dota 1 en 2. Dankzij zijn enorme flexibiliteit past hij in ieder team en speelde hij meer dan tien jaar op hoog niveau. Hij is in zijn carrière onder de esportspelers lid geweest van een groot aantal teams.

Loomis begon zijn carrière bij team CompLexity Gaming in 2006 en werd al snel als een van de beste esportspelers ter wereld gezien. Nadat CompLexity ter ziele ging zocht Fear naar een andere uitdaging en vond deze bij team Meet Your Makers in 2008.

Ook dit team was geen lang leven beschoren en hij belandde bij een Deens/Russisch team met bekende esportspelers. Het team heette LOST.eu. Hij deed overigens weinig in die tijd qua gaming omdat hij ook nog studeerde en werkte.

Team LOST verliet in 2011 de Dota 1 competitie en veranderde de naam in Browned Potatoes. In de daaropvolgende maanden werden kleine succesjes geboekt, totdat de competitie uiteindelijk veranderde in Dota 2. Deze competitie begon Fear als lid van team Online Kingdom. Bij The International 2011 werden ze 7de en het team viel vlak daarna uit elkaar. In het najaar van 2011 trad Fear toe tot het team Evil Geniuses.

Hij kreeg een aantal esportspelers als teamgenoten waarmee hij al eerder een team gevormd had. In hun eerste optreden bij The Defense Season 1 werden ze keurig derde. Hierna verliet een aantal spelers het team en werden een paar nieuwe leden aangetrokken, waaronder Universe (Saahil Arora).

Ze kregen als team een uitnodiging om deel te nemen aan The International 2012 en werden daar verslagen door de uiteindelijke winnaar van het toernooi, Invictus Gaming. Na dit toernooi won het team verscheidene grote toernooien, maar het leverde niet altijd goede resultaten af en er werd ook met regelmaat verloren.

Fear wilde het team sterker maken en verhuisde naar het huis waar de leden van team Evil Geniuses trainden voor de competitie. Met de komst van een aantal nieuwe esportspelers, vond hij een goede plek in de groep als ondersteunend lid. Hoewel hij het prima deed in zijn rol, bleef het spel matig en niet stabiel.

Omdat het team niet uitgenodigd werd voor The International 2013, diende het een kwalificatietoernooi te spelen maar hierop bleek een gebrek aan training de spelers danig op te breken en plaatsten zij zich niet voor het hoofdtoernooi.

Dit was meteen ook de eerste keer dat Fear niet deelnam aan dit toernooi. In september 2013 onderging het team een complete metamorfose en werd een aantal nieuwe spelers binnengehaald, waaronder Universe. Ook kwam er een nieuwe trainingsschema en hierin werd al snel duidelijk dat Fear wederom de leiding kreeg over het team.