Deze teams gebruiken de pro’s in FIFA Ultimate Team

Om succes te hebben in FUT Champions is het vanzelfsprekend belangrijk dat je niet alleen je eigen vaardigheden op de juiste manier inzet maar ook een goed team hebt. In deze feature leggen we uit welke aspecten belangrijk zijn voor een team dat je gebruikt in FUT Champions aan de hand van de teams die worden gebruikt door de professionele spelers. Daarbij zul je zien dat de meeste teams Legends bevatten, dit komt doordat de pro-scène het grootst is op Xbox One.

Om succes te hebben in FUT Champions is het vanzelfsprekend belangrijk dat je niet alleen je eigen vaardigheden op de juiste manier inzet maar ook een goed team hebt. In deze feature leggen we uit welke aspecten belangrijk zijn voor een team dat je gebruikt in FUT Champions aan de hand van de teams die worden gebruikt door de professionele spelers. Daarbij zul je zien dat de meeste teams Legends bevatten, dit komt doordat de pro-scène het grootst is op Xbox One.

Hashtag Tass

Tashal Rushan, beter bekend als Hashtag Tass, gebruikte de laatste keer dat hij voor een serieus doel FUT Champions speelde het onderstaande team. Hoewel veel teams op elkaar lijken (dit zul je snel genoeg zien) is het team van Tass net wat origineler. Zo begint hij op doel met Oblak terwijl veel pro’s kiezen voor De Gea of Neuer. Centraal in de verdediging heeft hij TOTY Ramos en de Legend Blanc. Deze spelers worden door de meeste gamers beschouwd als de beste verdedigers die er zijn. Anderen kiezen weer liever voor Ferdinand maar daar zit weinig verschil tussen. Op de backs heeft hij TOTY Marcelo en TOTY Dani Alves. Marcelo is eigenlijk bij iedere pro vrijwel onomstreden. Dani Alves is wederom een wat originelere keuze aangezien de meeste spelers toch terug blijven vallen op Walker door zijn pace. Op het middenveld zien we met Gullit, Vieira en TOTY Modric drie namen die eigenlijk iedereen gebruikt. Waarom? Ze zijn allen op alle vlakken erg goed maar het belangrijkst is toch de fysieke kracht van de spelers. Vieira en Gullit hebben daarbij als voordeel ook nog eens dat ze belachelijk groot zijn. Voorin zien we dat alles om balcontrole en snelheid draait. Rechtsvoor zien we TOTY Messi, hoewel eerder vaak George Best werd gebruikt is Messi langzaam maar zeker een stuk populairder geworden. In de spits zien we met Pélé weer iemand die niet vaak wordt gebruikt, mede door zijn gigantisch hoge prijs. Het is namelijk de duurste speler uit het spel en hij is volgens velen niet eens de beste speler. Op links zien we Ronaldo, een veilige keuze die eigenlijk in geen enkel team kan ontbreken.

Tot slot hebben we nog de bank die gevuld is met bronzen spelers om de rating van het team omlaag te krijgen. De meeste pro’s geloven namelijk dat je door een lagere rating tegen minder goede teams moet spelen doordat het een rol zou spelen in de matchmaking. Vanzelfsprekend is dit niet bewezen. Omdat hij toch wat meer opties wil hebben heeft hij toch Pogba op de bank gezet. Het handige aan hem is dat hij zowel aanvallend als verdedigend een heel groot verschil kan maken.

Hou er wel rekening mee dat hij (en veel pro’s met hem ingame niet deze opstelling gebruiken. Dan wordt er vaker gebruik gemaakt van een brede 433, 4312, 41212(2) of 4231. Daarnaast wisselt hij vaak de spelers in zijn team af, zo gebruikte Tass in zijn belangrijke duels ook spelers als TOTY Suarez en SBC David Luiz.

Dani Hagebeuk

Zoals je kunt zien gebruikt Dani Hagebeuk een 4312 opstelling met daarin een aantal spelers die we ook al terug zagen keren bij Tass. Wel ziet het middenveld en de aanval er wat anders uit bij Dani. Als we achterin beginnen zien we Walker en Luiz die verschillen ten opzichte van Tass. Walker is vrij standaard als rechtsachter maar Luiz is toch opvallend. Eerder was hij geen speler die veel gekozen werd maar door de uitgave van zijn FUT Birthday-kaartje is hij opeens een best logische keuze. Op het middenveld staan OTW Kanté en OTW Pogba. Dit zijn spelers die het hele veld opvreten en wat ook nog eens erg handig is, is dat hun rating hoger wordt zodra er een nieuwe Inform uitkomt van de desbetreffende speler.

Voorin zien we SBC Suarez die je krijgt zodra je alle teams uit de Liga Santander hebt ingeleverd in een Squad Builder Challenge. Hij is voornamelijk erg goed omdat hij niet heel duur is voor de rating die hij heeft. Daarachter naast heeft hij TOTY Ronaldo en TOTGS Griezmann. Griezmann is erg goed achter de spitsen doordat hij erg flexibel is en erg sterk is in het zogenaamde ‘skill dribbling’, een vaardigheid waarbij een speler makkelijk zijwaarts kan bewegen om zo de tegenstander min of meer uit de tent te lokken. Wederom staat Ronaldo er omdat hij simpelweg niet kan ontbreken als misschien wel de belangrijkste speler uit het gehele spel.

MSDossary7

Mosaad ‘Msdossary7’ Aldossary wordt gezien als de beste speler buiten Europa en hoopt dan ook hoge ogen te gooien op FIWC. Met het onderstaande team wint hij wedstrijd op wedstrijd, waaronder de regionale kampioenschappen die hij won in Vancouver (ongeslagen). Ook bij hem komen een aantal spelers terug die we al eerder hebben benoemd. Wel zien we goedkopere spelers als Smalling en Second Inform Coleman in zijn team. Beide spelers blijken al maanden zeer goed te presteren voor hun lage prijs, dus waarom zou je ze dan vervangen?

Daarnaast zien we Roberto Carlos en op doel Lehmann. Veel spelers gebruiken Legends omdat ze net wat specialer aanvoelen dan normale spelers en dus vaak wat extra’s kunnen brengen. Tot slot zien we een Second Inform van Ronaldo met als voordeel dat hij als positie normaal gesproken spits heeft. Daardoor kan hij gemakkelijker in de as van het veld worden geplaatst en dat levert dus weer voordelen op in de vorm van chemistry waardoor hij beter zal presteren dan wanneer je zijn linksbuiten op een spitspositie zou neerzetten.

 

 

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.