Gebruik deze pro teams in je FIFA Ultimate Team

Om succesvol te zijn in FIFA Ultimate Team Champions is het natuurlijk belangrijk dat je naast je eigen game skills ook een goed team hebt. We leggen hier uit wat de belangrijkste vereisten zijn voor je FIFA Ultimate Team. Dit doen we aan de hand van de teams die gebruikt worden door professionele spelers. Die weten immers het best wat de ultieme teams zijn. Je zult zien dat de meeste teams Legends bevatten, doordat de pro-scène het grootst is op Xbox One.

Pro gamers FIFA Ultimate Team

Om succesvol te zijn in FIFA Ultimate Team Champions is het natuurlijk belangrijk dat je naast je eigen game skills ook een goed team hebt. We leggen hier uit wat de belangrijkste vereisten zijn voor je FIFA Ultimate Team. Dit doen we aan de hand van de teams die gebruikt worden door professionele spelers. Die weten immers het best wat de ultieme teams zijn. Je zult zien dat de meeste teams Legends bevatten, doordat de pro-scène het grootst is op Xbox One.

Hashtag Tass

Tashal Rushan, beter bekend onder de gamer tag Hashtag Tass, gebruikte de laatste keer dat hij speelde het onderstaande team. Waar veel teams op elkaar lijken is het team van Tass toch origineel. Zo kiest hij als doelman Oblak, waar veel andere pro’s kiezen voor Neuer of De Gea. Centraal in de defensie kiest Tass voor Ramos en de Legend Blanc. Dit duo, samen met Ferdinand, wordt algemeen gezien als de beste centrale verdedigers in het spel. Als de backs heeft Hashtag Tass Team Of The Year (TOTY) Marcelo en TOTY Dani Alves. Marcelo is een vrijwel onomstreden keus onder de pro’s. Dani Alves komt op de plek te staan waar de meesten voor Walker kiezen door zijn pace. Dit is dus een aparte keus van Tass.

Tass’ FUTC Team

Op het middenveld zien we drie bekende namen: TOTY Modric, Vieira en Gullit. Deze worden met recht door vrijwel iedereen gebruikt. Ze zijn namelijk op alle vlakken erg goed, met name de belangrijke fysieke kracht. Vieira en Gullit zijn daarnaast ook nog eens ontzettend groot.

Voorin draait bij Tass alles om balcontrole en snelheid. Zo zien we Messi, die langzaam weer populairder wordt dan George Best. Daarnaast stelt hij Pélé op, een niet vaak gebruikte speler door zijn enorm hoge prijs. Door deze prijs heeft Tass namelijk concessies moeten doen op andere posities. De voorhoede wordt afgemaakt met Ronaldo, een optimale keuze die eigenlijk in geen enkel team kan ontbreken.

Tot slot is er nog de bank die gevuld is met Bronze spelers om de teamrating omlaag te krijgen. De meeste pro’s geloven namelijk dat je door een lagere rating tegen zwakkere teams komt te spelen. Dit is echter niet definitief bewezen. Om toch opties te hebben heeft Tass toch Pogba op de bank zitten. Deze is zo flexibel dat hij zowel in de aanval als de verdediging ingezet kan worden.

Dit is echter geen definitieve opstelling. De pro’s wisselen constant van formatie en opstellingen. Tass wisselt meestal tussen 4-3-3, 4-3-1-2, 4-1-2-1-2 of 4-2-3-1. Daarnaast gebruikte hij in belangrijke duel ook sterke spelers zoals TOTY Suarez en Squad Building Challenge (SBC) David Luiz.

FIFA Ultimate Team - Hashtag Tass' team in FUTC
Hashtag Tass’ team in FUTC

Dani Hagebeuk

Hieronder kun je zien dat Dani Hagebeuk de 4-3-1-2 formatie hanteert, met daarin een aantal spelers die ook in Tass’ team zaten. Het middenveld en de aanval zien er wel behoorlijk anders uit bij Dani. Achterin kiest hij voor de meer standaard Walker en verrassend genoeg Luiz. Luiz werd vroeger totaal niet gekozen, maar door de uitgave van zijn FUT Birthday-kaart is hij opeens een prima keuze geworden.

Dani’s FUTC Team

Op het middelveld kiest Dani voor Ones To Watch (OTW) Kanté en OTW Pogba. Dit zijn spelers die het hele veld opvreten. Daar komt ook nog bij dat hun rating hoger wordt zodra de nieuwe Inform voor hen uitkomt. Een investering in de toekomst dus.

In de voorhoede staat SBC Suarez, die je kan krijgen als je alle teams uit de Liga Santander hebt ingeleverd in een Squad Builder Challenge. Suarez is niet heel duur maar wel heel goed. Daarnaast heeft Dani TOTY Ronaldo en Team Of The Group Stage (TOTGS) Griezmann staan. Griezmann is enorm goed achter de spitsen, omdat hij heel flexibel is en zich specialiseert in ‘skill dribbling’. Dit is een vaardigheid waarmee je je speler makkelijk zijwaarts kan bewegen om de tegenstander uit de tent te lokken en vervolgens te passeren. Ronaldo is natuurlijk een vaste keus en is misschien wel de beste en belangrijkste speler in de hele game.

 

FIFA Ultimate Team - Dani Hagebeuk's team in FUTC
Dani Hagebeuk’s team in FUTC

MSDossary7

Mosaad ‘Msdossary7’ Aldossary staat bekend als de nummer één FIFA Ultimate Team speler buiten Europa. Hij wil dan ook een groot resultaat neerzetten op de FIFA Interactive World Cup. Met het team hieronder is hij op een winning streak, waaronder in de regionale kampioenschappen in Vancouver, die hij ongeslagen won. Bij hem zien we naast een aantal bekende namen ook goedkopere als Smalling en Second Inform (SI) Coleman tegen. Deze spelers doen het al heel lang uitstekend voor hun lage prijs, waardoor MSDossary7 weer betere opties krijgt voor andere posities.

MSDossary7’s FUTC Team

We zien daarnaast op doel de Legend Lehmann en in de defensie Legend Roberto Carlos. Veel pro’s gebruiken Legends omdat ze toch net wat specialer aanvoelen dan de normale spelers en daarmee ook wat extra’s kunnen brengen in het team. Zo ook bijvoorbeeld Gullit op het middenveld. Verder zien we dat MSDossary7 een Second Inform van Ronaldo heeft. Dit heeft als voordeel dat hij normaal gesproken als positie de spits heeft. Hiermee kan hij makkelijker in de as van het veld spelen, wat weer voordelen heeft. Zo heeft hij betere chemistry, waardoor hij het beter zal doen dan wanneer je zijn linksbuiten versie in de spits zou zetten. Hierdoor komt ook ruimte vrij voor Suarez en Messi op de flanken.

FIFA Ultimate Team - MSDossary7's team in FUTC
MSDossary7’s team in FUTC

We hebben je hier drie voorbeelden gegeven van proteams in FIFA Ultimate Team Champions. Iedere pro heeft een goed uitgedacht team met een aantal speciale keuzes. Ga hier vooral mee experimenten! Hou echter wel in het achterhoofd dat een aantal spelers, zoals Ronaldo, vrijwel onomstreden keuzes zijn en zeer waarschijnlijk de basis van je team gaan vormen. Probeer om dit soort spelers de rest van je team te bouwen. Vergeet niet dat je team vooral moet aansluiten op je speelstijl. Soms werken spelers die op papier zwakker zijn dan anderen beter met je andere spelers of met je speelstijl. Ga dus vooral veel wedstrijden spelen, probeer veel spelers en formaties uit, identificeer je speelstijl en probeer hier je team op aan te passen. Veel succes op het veld!

 

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.