Geen Champion- maar een player ban: Vasilii door Riot verbannen tot 2020

Vasilii hoeft voorlopig niet meer zijn gezicht te laten zien op Twitch of op League of Legends. Het logische gevolg van huiselijk geweld (op camera)

De (vooral in Azie) befaamde streamer Vasilii hoeft niet meer in te loggen van Riot Games op League of Legends. Doet hij dit toch, dan krijgt hij waarschijnlijk de melding ‘see you in 2020’ gepresenteerd. De eSporter maakte zich schuldig aan bedreigingen van fysiek geweld richting zijn vriendin tijdens een stream op 26 oktober. We zien op de stream (die natuurlijk op Youtube staat ondertussen) hoe Vasilii zijn scherm tegen het raam smijt en schreeuwt. Dit tafereel wordt gevolgd door het geschreeuw van een vrouw, beiden zijn dan niet meer in beeld. Als de rust lijkt teruggekeerd en Vasilii zichzelf weer heeft geïnstalleerd wordt de stream weer onderbroken. Dit keer voorgoed, want de politie is getipt en arresteert de eSporter.

Temperament van Vasilii

Hoewel Wei Jun, vriendin van, beweert geen geweld te zijn aangedaan was dit voorval genoeg voor Newbee om het sponsorcontract met Vasilii te beëindigen. Een kleine maand later volgt nu dus ook de veroordeling van Riot. 20 competitieve maanden straf, wat in de praktijk neerkomt op twee jaar. Eigenlijk gingen bans maar tot 10 maanden, maar Riot heeft nu deze extra zware straf opgenomen voor huiselijk geweld.

Het is niet de eerste keer dat de streamer in opspraak raakt wegens emotioneel en agressief gedrag. Al in 2016 gooide hij tijdens een live event zijn spullen kapot en er circuleerden foto’s van kapotte beeldschermen die volgens de uploaders waren vernield door Vasilii tijdens zijn verblijf in het Vici Gaming huis.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.