Alles over de Mid Season Invitational

De spring split is afgelopen en het gaat nog een dikke maand duren voordat we weer kunnen genieten van onze favoriete teams. Gelukkig is er in de tussentijd de Mid Season Invitational, het toernooi waarin de winnaars van de verschillende regio’s het tegen elkaar opnemen. Dit jaar is er een extra plek voor een team uit een kleinere regio. Voordat het hoofdtoernooi begint, moeten deze teams zich eerst zien te plaatsen. In de eerste ronde spelen de Wildcard teams tegen elkaar, in de tweede ronde komen daar Team SoloMid en Flash Wolves bij en in ronde drie is er nog een extra plek over voor een verliezer uit ronde twee.

De wedstrijden in de eerste ronde leveren al een aantal interessante wedstrijden op. Niet omdat de beste van de beste het tegen elkaar opnemen, maar juist omdat het niveau van de Wildcard teams wat lager is dan die van de wereldtop. Deze wedstrijden spelen zich af in de eerste week van MSI. Teams als Virtus.pro uit de CIS, SuperMassive eSports uit Turkije en RED Canids uit CBLOL. Er zijn een aantal redenen waarom deze games misschien wel de leukste zijn van het hele toernooi.

https://www.youtube.com/watch?v=euIcHwvoKBI

Als eerste heeft elk toernooi een eigen meta. Natuurlijk verandert de meta niet drastisch, maar deze games krijgen wel een eigen interessante picks. Zo hebben we al een Olaf tegen Darius in de toplane gezien, een Azir mid en Jayce top. In dat opzicht lijken deze games soms meer op solo queue dan een internationaal toernooi. Niet alleen deze picks, maar ook de hoeveelheid actie zorgen voor vermakelijke games. De game tussen RED Candits en SuperMassive eSports duurde 41 minuten en had 67 kills. Dat is ruim anderhalve kill per minuut. Dat is totaal anders dan de EU LCS. Daar ligt het gemiddelde aantal kills op ongeveer de helft van de wedstrijd tussen RED en Sup.

Een ander verschil is dat de wedstrijden in de eerste week best of one zijn. Hierdoor is het voor de teams aantrekkelijk om opeens een verrassende pick te doen. Dit is een van de oorzaken dat we een Darius tegen Olaf in de toplane konden aanschouwen. Bij andere teams is het juist heel voorspelbaar wat ze gaan spelen. De sterspeler uit Brazilie is namelijk brTT. De ADC van RED Candits. Hij is verreweg de beste speler van dat team. Hierdoor speelt hij een hypercarry en de rest van zijn team heeft champions om hem te beschermen.

https://www.youtube.com/watch?v=1Dg-A4L9zGk

Voor iedereen die de verschillende toernooien al volgt, zijn juist deze wedstrijden extra interessant. Een aantal nieuwe en onbekende namen krijgen hier namelijk een internationaal podium om te laten zien wat ze in huis hebben. Vooral spelers als K1ng zijn tof om eens naar te kijken. K1ng speelt voor Dire Wolves uit OCE. Deze speler heeft het in 2016 voor elkaar gekregen om op de eerste, tweede en derde plek te staan in Challenger. Daarnaast zijn dit ook niet zomaar teams. Zelfs de Play-In teams zijn de beste uit hun regio en staan er met een reden. In dat opzicht doet Riot er goed aan om deze teams ook een podium en internationale ervaring te geven.

Mocht je een aantal van deze games terug willen zien, dan raad ik je aan het kanaal van LoLEventVODS te checken. Vooral de eerder genoemde game tussen RED en Sup was vermakelijk om te zien. De tweede ronde van MSI vonden op 3 en 4 mei plaats en ronde 3 van de Play-In is op 6 mei. Vanaf 10 mei gaat de groepsfase los en dan zullen we het G2 van de Nederlandse coach YoungBuck mogen aanschouwen.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.