League of Legends Midseason 2017-update: Wat is er nieuw?

In de aanloop naar het competitieve zomerseizoen voert Riot zoals gebruikelijk enkele grote veranderingen door in hun razend populaire MOBA League of Legends. Ook dit jaar zal de Midseason update de huidige competitieve meta stevig door elkaar schudden. Wij zetten de grootste veranderingen voor je op een rijtje.

In de aanloop naar het competitieve zomerseizoen voert Riot zoals gebruikelijk enkele grote veranderingen door in hun razend populaire MOBA League of Legends. Ook dit jaar zal de Midseason update de huidige competitieve meta stevig door elkaar schudden. Wij zetten de grootste veranderingen voor je op een rijtje.

1. Rift Herald

Een van de belangrijkste aanpassingen aan de game zijn de veranderingen die de Rift Herald in de update ondergaat. Deze sterke neutral creep biedt moest als alternatief dienen voor Baron Nashor in het begin van de game, maar de buff die je ervoor kreeg was nooit de moeite waard. Na de Midseason zal de Rift Herald dan ook een item droppen, de Herald’s Eye. Dit item blijft enkele minuten actief in de inventory van de champion die hem oppakt en geeft de gebruiker Empowered Recall, een buff die voorheen alleen voorkregen kan worden door Baron Nashor met je team om te leggen.

Wanneer een speler met het item gebruikt maakt van de Recall wordt de Herald’s Eye geconsumeerd en spawnt de Rift Herald opnieuw. Ze zal nu echter naar de dichtstbijzijnde lane vertrekken en daar strijden voor het team dat de Herald’s Eye in zijn bezit had. De Herald toont niet langer interesse in champions en focust zich exclusief op het slopen van turrets en inhibitors. In deze vorm is de Rift Herald vatbaar voor crowd control en de damage die ze doet is afhankelijk van haar healtpool, dus elk beetje damage helpt bij het afzwakken van deze dame.

2.Updates voor tank-champions

Riot is hard bezig om alle rollen in de game zo veel mogelijk van elkaar te onderscheiden. Tanks krijgen daarom in de Midseason update wat extra aandacht, om te voorkomen dat ze allemaal hetzelfde voelen om te spelen.

Als eerste krijgt Sejuani een update. Haar skillset wordt aangepast zodat ze handiger is in bepaalde situaties en teamcomposities en minder wordt gekozen omdat haar ultimate een essentieel onderdeel is van een team dat goede initiation mist. De passieve buff van Permafrost werkt nu voor Sejuani en haar melee-teammates en maakt Sej immuun voor slows, bovenop enkele buffs voor resistance. Als een vijandige champion door Sejuani en haar team een bepaald aantal stacks Frost (een debuff die wordt veroorzaakt door melee-aanvallen met Permafrost) op zich krijgt, kan ze Permafrost activeren en de desbetreffende champion bevriezen. Valt ze deze vijand vervolgens aan, dan breekt zij het ijs en doet haar aanval extra schade. Flail of the Northern Winds wordt vervangen door Winter’s Wrath, een comboaanval van Sejuani en haar mount Bristle. Winter’s Wrath activeert ook de effecten van Frost als een vijandige champion erdoor wordt geraakt. Als laatste stunt de ultimate van Sejuani niet langer, maar creëert het een AoE-slow op het punt van de explosie.

De tweede tank champion die geüpdatet wordt is Maokai. Volgens Riot is de Treant in zijn huidige vorm nooit een slechte pick, maar ook nooit een bijzonder goede. Enkele veranderingen aan zijn skills moeten hier verandering in brengen. Saplings gaan meer damage doen als je ze in brushes gooit en zijn passive Sap Magic zal werken op een cooldown. Maokai’s ultimate wordt volledig aangepast. Vengeful Maelstrom zal worden vervangen voor Nature’s Grasp, een skill waarmee Maokai een golf van boomwortels een lane overstuurt. Deze bewegen langzaam vooruit en rooten de eerste vijandige champion die ze raken. Met de juiste uitvoering is deze skill de perfecte setup voor een goede teamfight, maar omdat de boomwortels langzaam vooruit bewegen vergt het veel coördinatie.

De laatste tank die in de update zal worden aangepakt is Zac. Deze champion was door zijn skillset altijd een fantastische intiator, maar was verder niet echt een grote aanwinst voor het team. Stretching Strike heet vanaf nu Stretching Strikes, met goede reden. De skill gooit nu een slijmerige hand op een vijandige champion. Als je hiermee raakt, kan Zac met zijn volgende aanval twee vijanden tegen elkaar aan rammen. Ook zijn ultimate, Let’s Bounce, wordt veranderd. Zac heeft nu de mogelijkheid om de ability te chargen. Doet hij dit niet, dan fungeert de ability net als in de huidige League of Legends-versie. Wacht hij echter een seconde, dan absorbeert hij alle vijandige champions in de buurt en smakt hij ze na een sprong weer op de grond.

3.Defensieve items

Ook items die je champions tanky maken krijgen een update, maar het gaat niet enkel om items die handig zijn voor tanks. Alle soorten champions hebben af en toe een defensieve buff nodig, dus introduceert Riot naast updates voor bestaande items ook nieuwe defensieve items in de Midseason update
De eerste toevoeging is de Adaptive Helm. Dit item geeft meer magic resist tegen spells waardoor de eigenaar enkele seconden eerder al geraakt is. De Adaptive Helm is in dit opzicht uniek, omdat het als enige item in de game een antwoord biedt op champions die bepaalde abilities vaak achter elkaar gebruiken, zoals Cassiopeia. De verhoogde magic resist werkt alleen als je meerdere keren wordt geraakt door dezelfde ability, dus pas op voor champions met sterke ability combo’s

Het tweede nieuwe item dat zal worden geïntroduceerd in de Midseason update is de Gargoyle Stoneplate. De Stoneplate is bijzonder effectief voor tanks die willen teamfighten. Het biedt zowel armor als magic resist en heeft een active die meer health geeft in ruil voor damage (niet kopen als je graag een tegen een vecht!), maar komt pas echt tot zijn recht wanneer er drie of meer vijandige champions in de buurt zijn. De armor en magic resist gaan omhoog en je krijgt nog meer health erbij als je de active van de Gargoyle Stoneplate gebruikt.

Naast deze nieuwe toevoegingen zullen traditionele tank-items zoals Spirit Visage en Sunfire Cape een rework krijgen. De healthboosts op deze items zullen worden verlaagd en de resistances zullen worden verhoogd, waardoor deze items echt specifiek tegen een bepaald soort damage bruikbaar zijn. Doordat resistances omhoog gaan zal armor penetration op veel items ook een buff krijgen.

Als laatste krijgen defensieve items voor carries ook een rework. Omdat ze nu veelal defensieve statlines hebben worden ze alsnog vaak gekocht door tanks. De defensieve toepassingen van items als Guardian Angel zullen worden verwerkt in de passive van het item en niet in de statline, zodat deze een logische keuze worden voor carries die wat extra survivability goed kunnen gebruiken.

4.Teamcontributie

Over het algemeen gaat de waardering aan het einde van een typisch potje League voornamelijk uit naar de carry. Zij krijgen de meeste kills, hebben het meeste gold en doen het meeste damage. Om andere speelstijlen wat meer uit te lichten zal Riot enkele verbeteringen doorvoeren in de game zelf en in de stats die aan het einde van een match zichtbaar zijn. Zo krijgen stuns en slows meer visuele effecten en zal er boven de healthbar een zichtbare indicatie zijn van deze effecten. Ook krijgen spelers meer feedback over de actieve effecten van hun items, op een vergelijkbare manier waarop de Locket of the Iron Solari dat nu laat zien.

Tevens zal na de game zichtbaar zijn hoe lang iedereen gedurende de game vijandige champions ge-CC’d heeft, hoe effectief ze geward hebben en hoeveel damage ze hebben opgevangen door middel van shields en resistances. Riot is van plan om op een later moment nog meer stats te implementeren, zoals het aantal voorkomen deaths en de hoeveelheid healing die spelers hun teammaten hebben gegeven.

5.Support questlines

Supports kennen enkele items die ervoor zorgen dat ze qua gold en experience niet achter komen te lopen op de rest van hun team. Deze items krijgen in de Midseason update elk een mini-questline die het item een extra bonus geeft als een speler deze voltooid. Al deze quests voltooi je door een bepaalde hoeveelheid gold met de passive van het gegeven item te verzamelen

De items waar het om gaat zijn Relic Shield, Ancient Coin en Spellthief’s Edge. De Relic Shield zal, na het voltooien van de quest, champions voorzien van een schild dat regenereert als je niet in combat bent. De Spellthief’s Edge geeft champion’s een kleine burst aan movement speed als ze de passieve Tribute weten te activeren. Ancient Coin wordt volledig herzien. Als een support dit item koopt droppen minions die niet door jou gekilld worden eens in de zoveel tijd coins die je gold of mana geven. Verzamel genoeg van deze coins en je krijgt een elixer die je kan consumeren voor een extra skillpoint. Hierdoor kan je all je skills al hun maximale level laten bereiken op level 17.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.