esports strategie

Wedden op esports | Wed Strategie

Wedden op esports, daar kan je daadwerkelijk geld mee verdienen! De esportsMeesters vertellen je de juiste esports strategie om winstgevend te wedden.

De juiste esports strategie wérkt!

In tegenstelling tot veel andere sporten is de toevalsfactor bij esports wat kleiner. Dat betekent dat jij een hele goede voorspelling kunt doen. Natuurlijk is het van cruciaal belang dat jij kennis hebt van de meest gespeelde games op toernooien. Dit zijn League of Legends, DOTA2 en Counter-Strike. Als je deze spellen zelf speelt is het natuurlijk heel eenvoudig. Maar als je er niets van weet moet je je er wel even in willen verdiepen. Maar laat dit je niet weerhouden, belangrijker nog dan spelkennis is jouw kennis van de teams. Want bij esports is het team als geheel extreem belangrijk. Als het team niet stabiel is, wordt de kans op winst aanzienlijk kleiner. En of een team stabiel is, kun je vrij gemakkelijk bepalen. Met de volgende esports strategie gaat het je zeker lukken:

  • De samenstelling van het team
  • De situatie binnen het team
  • Wat zeggen de statistieken over dit team?

De samenstelling van het team

Een professioneel gameteam bestaan uit een vaste groep spelers. Deze spelers hebben allemaal een eigen rol binnen het team. De spelers trainen dag in, dag uit met elkaar. Alleen als elke speler precies wat hij moet doen en dit op het juist moment doet, kan het team slagen. Als een spelers uitvalt, zal het team uit balans raken. En een team wat niet in balans is, heeft bij esports weinig kansen op een toernooi.

Natuurlijk wordt het verlies van een speler opgevangen door een reservespeler. Maar of deze het team kan redden is altijd maar de vraag. Een nieuwkomer zal waarschijnlijk minder goed onder druk presteren, terwijl een veteraan hier minder moeite mee zal hebben. Maar beide gevallen zijn ze niet de ideale keuze voor de rol die ze vervullen en vormen ze dus een stoorzender. Als je gaat wedden op esports is het dus belangrijk om te weten in welke samenstelling een team speelt. Dit zegt meestal al vrij veel over winkansen.

De situatie binnen het team

Een andere belangrijke indicatie voor een stabiliteit van een team is de interne situatie. Een team kan in de gedroomde samenstelling spelen, maar als gevolg van onderlinge verdeeldheid toch slecht presteren. Als je dag en nacht op elkaars lip zit en onder grote druk staat kan de stress flink toeslaan. We zien dan ook regelmatig dat er ruzies zijn binnen de teams. En als er ruzie is kun je je voorstellen dat de samenwerking hieronder te lijden heeft. Als je gaat wedden wil je dus altijd weten hoe de situatie is binnen het team. Zijn er ruzies of onmin? Dan is het team minder stabiel en dus minder kansrijk.

Wat zeggen de statistieken over dit team?

En derde aspect waar je op moet letten is de statistische kans. Een team kan binnen een bepaalde competitie heel goed scoren, maar op een ander toernooi helemaal niet. Als dit eenmaal één keer is gebeurd, is de kans dat dit opnieuw gebeurd tamelijk groot. Het is daarom altijd nuttig om even de statistieken erop na te slaan. Je weet dan vaak al of een team in een bepaald toernooi statistisch in het voor -of nadeel is.

Waar haal ik mijn informatie vandaan?

De juiste strategie heeft dus alles te maken met kennis van het team. Maar waar haal je dit soort informatie nu eigenlijk vandaan? Ook hiervoor kun je terecht op het internet. Als je ‘esports’ intypt in Google gaat er een wereld voor je open. En ook op Sociale Media kun je heel veel nieuws vinden. Er zijn speciale sites op Facebook en Reddit waar de fans het laatste nieuws bespreken en roddels met elkaar delen. Juist deze roddels moet je om de zoveel dagen even checken. Want waar rook is, is vuur. Als er geruchten gaan over drama, ruzie of gevallen van ziekte, kun je die gerust serieus nemen.