The International 2017 prijzenpot

The International 2017-prijzenpot stijgt op een recordtempo

The International 2017 prijzenpot is de snelst toenemende prijzenpot op een Valve-toernooi tot nu toe. Waarvan maar 1.6 miljoen door Valve zelf is ingelegd.

Net als voorgaande jaren heeft Valve besloten dat een deel van de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International wordt gevuld met de opbrengsten van selecte in game-aankopen.

Door een Battle Pass en bepaalde treasures aan te schaffen dragen spelers bij aan de hoofdprijs van het toernooi. Op dit moment staat de totale prijzenpot op meer dan zeven miljoen dollar, waarvan 1.6 miljoen door Valve zelf is ingelegd. Daarmee is The International 2017 prijzenpot de snelst toenemende prijzenpot op een Valve-toernooi tot nu toe.

De vorige TI-prijzenpot kende het weekend na de release van de Battle Pass een toename van 4.5 miljoen en eindigde uiteindelijk op 20,7 miljoen. Of de TI17 dat record gaat verbreken blijft nog maar de vraag, maar op het huidige tempo lijkt het erop dat Valve wederom een recordbedrag aan prijzengeld uit mag reiken tijdens het toernooi.

Tags: