Blizzard’s Overwatch League

Eigenaars NFL-teams investeren vermoedelijk in Overwatch League

Volgens bronnen hebben NFL teams in overleg met Blizzard’s CEO Bobby Kotick een plaats gekocht in Blizzard’s Overwatch League.

Uit een recente post van journalist Richard Lewis blijkt dat Robert Kraft en Stephen Ross beiden geïnvesteerd hebben in Blizzard’s Overwatch League.

Kraft en Ross zijn beiden eigenaars van een NFL-team, welteverstaan de New England Patriots (Kraft) en de Miami Dolphins (Ross). Volgens bronnen hebben beide heren in overleg met Blizzard’s CEO Bobby Kotick een plaats gekocht in Blizzard’s Overwatch League.

De Overwatch League is Blizzard’s poging om een sterke esports-scene voor Overwatch neer te zetten. Door het gebrek aan transparantie naar het publiek en de hoge investeringsprijzen zorgt de League echter voor veel twijfel en controverse. Zo zouden Ross en Kraft zo’n 20 miljoen hebben geïnvesteerd voor hun plekje in de League. Of zij de verworven plaatsen aan hun eigen sportteams zullen geven of dat zij een nieuwe merknaam lanceren voor esports, is nog niet bekend.