Riot klaagt League of Legends-kloon aan

Riot klaagt League of Legends-kloon aan

Dit is niet de eerste keer dat Moonton voor de rechter wordt gesleept.

Riot heeft met League of Legends een van de populairste games van de afgelopen jaren in handen. Niet gek dus dat andere ontwikkelaars een graantje mee willen pikken van dat succes. Zo ook Moonton, de ontwikkelaar van de mobiele game Mobile Legends: Bang Bang. Hun MOBA lijkt echter zo erg op die van Riot, dat Riot klaagt League of Legends-kloon aan wegens het schenden van copyright.

Dit is niet de eerste keer dat Moonton problemen heeft met Riot overigens. In augustus 2016 vroeg Riot of Google Mobile Legends van de Play Store wilde verwijderen, iets wat Moonton vervolgens zelf heeft gedaan. De ontwikkelaar zette de game vervolgens opnieuw online onder de naam 5v5 MOBA, om later de naam te veranderen naar Mobile Legends: Bang Bang. De doorgevoerde veranderingen waren echter niet genoeg voor Riot, want Moonton wordt dus opnieuw aangeklaagd.

De reden van de beschuldigingen is dit keer de map. Mobile Legends wordt gespeeld op een map die volgens Riot identiek is aan Summoner’s Rift, de iconische map uit League of Legends. Tevens beschuldigt Riot Moonton van het ontwikkelen van de game Magic Rush: Heroes, die onder de studio Elex is uitgebracht. Ook die game stal volgens Riot enkele personages regelrecht uit League of Legends. Of Mobile Legends weer een nieuwe naam moet vinden of volledig zal verdwijnen ten gevolge van de rechtszaak, zal in de toekomst blijken.