Riot

Riot doneert inkomsten skin aan goede doel

Dat heeft Riot bekend gemaakt met een nieuwe video. Het was al bekend dat de opbrengsten van de nieuwe Ashe skin niet volledig naar Riot zouden gaan.

Een deel van de opbrengst van Championship Ashe zal naar het goede doel gaan.

Dat heeft Riot bekend gemaakt met een nieuwe video. Het was al bekend dat de opbrengsten van de nieuwe Ashe skin niet volledig naar Riot zouden gaan. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar de prijzenpot van het Wereldkampioenschap League of Legends.

Vorig jaar zorgde dit er voor dat de prijzenpot met 5 miljoen dollar omhoog ging. Het bedrijf zal nu nog een deel van de inkomsten verdelen. Niet voor de organisatie of prijzenpot zelf, maar voor het goede doel. 25 procent van de opbrengst van Championship Ashe, zal worden gedoneerd aan het goede doel. Deze goede doelen zijn de volgende:

BasicNeeds. Dit goede doel helpt mensen met mentale problemen in landen waar de inkomens laag zijn. BasicNeeds traint de lokale overheid om iets te doen aan deze problemen. In de komende drie jaren wil BasicNeeds uitbreiden en zo nog eens 250.000 mensen helpen.

Het tweede doel is Learning Equility. Dit goede doel zorgt dat onderwijs mogelijk is in samenlevingen waarin geen toegang is tot het internet. Op deze manier doorbreekt het goede doel de cyclus die armoede heet.

Tot slot ondersteunt Riot The Raspberry Pi Foundation. Een organisatie die het mogelijk maakt om voor een erg klein bedrag een computer te faciliteren. Dit gaat vooral om landen in Zuid-Amerika, India, China en Oost-Afrika.

Zoals gezegd gaat er 25 procent van de opbrengst naar de prijzenpot van Worlds. Vervolgens gaat er nog eens 25 procent naar goede doelen. Spelers kunnen stemmen op de verdeling van deze goede doelen. De organisatie met de meeste stemmen zal 50 procent van deze 25 procent krijgen, terwijl de twee overige de andere 50 procent onderling verdelen. Als Championship Ashe hetzelfde bedrag ophaalt als Zed vorig jaar. Dan betekent dit dat de goede doelen minimaal een miljoen kunnen ontvangen van Riot.