Game Release | Gravity Rush uitgesteld naar 2017.

In esports nieuws was te lezen dat de release van Gravity Rush in 2016 zou plaatsvinden. Nu is bekend geworden dat dit uitgesteld zal worden naar 2017. De game zal op 18 januari 2017 uitkomen. Er is veel tijd gestoken in het online gedeelte van de game, dit zorgt er nu voor dat uitstel van de release noodzakelijk is. Er moet nog gewerkt worden aan de online features van de game, hierdoor zal asynchrone actie tussen de spelers mogelijk zijn. Dit om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen het spel bij de launch kunnen spelen.

Compensatie voor wachtende fans

Via veel esports nieuws kanalen was al aangekondigd dat het nieuwe spel eraan kwam. Veel fans waren dan ook met smacht aan het wachten op de release. Het is een spannende game welke urenlang gespeeld kan worden. Het is een spannend verhaal met super veel verassingen en dynamiek. Om de fans die met smacht aan het wachten waren hebben zij daarom wel een compensatie. De premium DLC zal gratis beschikbaar zijn. Pas bij de release zal duidelijk worden wat deze premium DLC precies zal zijn. Toyama geeft al wel aan dat deze zich af zal spelen in de Gravity Rush 2 wereld.

Nieuwe features in Gravity Rush 2

De nieuwe game gaat enorme stappen vooruit ten opzichte van de eerste versie van Gravity Rush. Zo zijn de graphics sterk verbeterd en hebben een nieuwe stijl. Het verhaal is spannender geworden en de actie is dynamischer. Kat heeft in de nieuwe game nog meer speciale krachten. Zo kan zij de zwaartekracht volledig naar haar hand zetten, ze kan de richting en de kracht bepalen. Volgens esports nieuws wordt in Gravity Rush 2 is een hele mooie bijzondere sfeer gecreeerd. De Franse “bande dessinée” stijl wordt gecombineerd met manga en anime uit Japan. Het verhaal draait nog steeds om Kat, haar partner Raven en de politieman Syd. In het mystieke hekseville zijn vreemde gravitygolven en het drietal wordt erop uit gestuurd om deze te gaan onderzoeken. Tijdens dit onderzoek worden ze opgeslokt in een enorme storm van zwaartekracht. Na de storm is Kat in een afgelegen mijnbouwstad terecht gekomen. Vanaf hier beginnen de avonturen van Kat. Naast de bekende zwaartekrachten kan esports nieuws mededelen dat er twee nieuwe zwaartekracht stijlen bij zijn gekomen. Dit zijn Maan en Jupiter. Tussen de stijl kan makkelijk geswitcht worden. De wereld is zeer groot en open. Er is ontzettend veel te doen om Kats vaardigheden te verbeteren.

Natuurlijk zijn er ook een aantal minpunten. Zo zou deze versie wat fletser ogen dan de eerste Vita versie. Daarnaast is het spannende verhaal wel ook redelijk moeilijk. Het verhaal heeft vele zijwegen en dit kan verwarrend zijn voor de speler. Vooral wanneer je voor de eerste keer speelt kost het aardig wat tijd om erin te komen en alle verhaallijnen te snappen.

Playstation spellen

De eerste Gravity Rush kwam in 2012 uit op Playstation Vita. Deze tweede versie komt uit op de Playstation 4.Met de unieke PS4 Share-features kan je nu ook tegen je vrienden spelen. Je kan jezelf zo omhoog werken in de klassering.