Hearthstone-matches

Professionele Hearthstone-matches in-game te bekijken

Ondanks het feit dat de titel dus een gigantische doelgroep heeft, trekken de esports Hearthstone-matches niet de kijkcijfers die ze zouden kunnen trekken.

Krijgt Hearthstone een spectator-tool?

Hearthstone kent een hoop casual spelers die niet op de hoogte zijn van het feit dat de game ook op zeer hoog niveau wordt gespeeld. Ondanks het feit dat de titel dus een gigantische doelgroep heeft, trekken de esports Hearthstone-matches niet de kijkcijfers die ze zouden kunnen trekken. Daar wil Blizzard natuurlijk verandering in brengen en één van de ideeën die ze daarvoor hebben is de toevoeging van een spectator tool.

Een spectator tool is een functie die spelers in staat stelt om via een in-game menu andere matches te volgen. Valve-titels als CS:GO en Dota 2 stellen je al in staat om professionele toernooien of oefen matches van esporters te bekijken.

In een interview met Inven Global liet Max Ma, lead UI designer van Hearthstone, weten dat Blizzard een dergelijke functie graag toe wilt voegen aan de game. Hij liet wel weten dat het zou gaan om het volgen van selecte toernooien, waarschijnlijk doelend op Blizzards eigen Hearthstone Championship Tour. In het interview werd geen releasedatum gegeven voor de spectator-tool, maar het is in ieder geval goed om te weten dat Blizzard ermee bezig is. Mogelijk trekt de toevoeging ervan een nieuw kijkerspubliek naar de professionele Hearthstone-matches.

Tags: