PlayerUnknown

PlayerUnknown zelfde hoeveelheid spelers als LoL

PlayerUnknown’s Battlegrounds is een ongekend succes, maar dat weerhoudt PlayerUnknown er niet van om nog ambitieuzer te worden.

PlayerUnknown blijft ondanks het enorme succes van PlayerUnknown’s Battlegrounds nog steeds ambitieus.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is een ongekend succes, maar dat weerhoudt PlayerUnknown er niet van om nog ambitieuzer te worden. In een interview met GamesIndustry geeft hij aan dat het wat hem betreft mogelijk is dat hij op een dag hetzelfde spelersaantal als League of Legends zal krijgen.

Op dit moment is de game al meer dan 10 miljoen keer over de (virtuele) toonbank gegaan en PlayerUnknown zit niet stil. “We zijn op zoek naar een nieuw kantoor in Korea zodat we plek hebben voor ongeveer 300 man. […] We openen ook kantoren in bijvoorbeeld Amerika en Europa om de beste mensen te krijgen.”

Dat lijkt wel nodig, want vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de verkoop van PUBG afneemt. “Onze verkoopcijfers blijven maar stijgen. Ze stoppen maar niet. Ik ben nog steeds aan het wachten tot dat gebeurt, maar dat doet het niet. Als je het hebt over de groei op de PC, dan kijk ik naar League of Legends. Ze hebben volgens mij zo’n 100 miljoen actieve gebruikers per maand, of zo iets belachelijks. Als we het goed spelen kunnen we dat misschien ook halen.”

Langzaam maar zeker begint PUBG ook aan esports. Er zijn al verscheidene toernooien en ook beginnen organisaties steeds meer PUBG-spelers aan hun esports-roosters toe te voegen. Tijdens de Gamescom waren er al verscheidene toernooien, waarvan je de resultaten op de website van ESL kan vinden .