Piglet debuteert in mid en Team Liquid wint

De roleswap van Piglet van AD-carry naar mid-lane heeft meteen zijn vruchten afgeworpen: Liquid wint van Immortals in de LCS.

De gok heeft gewerkt. Door de legendarische AD-carry Gwang-jin ‘Piglet’ Chae een andere positie te geven heeft Team Liquid eindelijk weer een zege geboekt in de League of Legends Championships Series (LCS). Eerder deze week werd bekend dat de Noord-Amerikaanse organisatie wegens tegenvallende resultaten, veranderingen ging doorvoeren. Na een week van oefenen besloot het team om voormalig WK-winnaar Piglet naar de mid-lane te sturen en om een nieuwe AD-carry aan te stellen.

De wedstrijd van vrijdag was de eerste kans voor het team om te bewijzen dat ze niet op hun achterhoofd waren gevallen. Toch leek het daar wel op bij het eerste potje. Piglet zag er redelijk comfortabel uit in de mid-lane, maar de nieuwe AD-carry, Young-bin ‘Youngbin’ Jung, zag er matig uit. In creep-score (CS) nummers liep de speler erg achter en het was dan ook maar de vraag of Liquid er goed aan had gedaan om deze speler vast te leggen.

De situatie veranderde in de tweede en derde map. Piglet speelde een stuk agressiever en dat betaalde zich uit. Samen met de jungler Yeu-jin ‘Reignover’ Kim, wist hij over heel de map te gaan en alle lanes te helpen. Vooral zijn derde potje, toen hij Cassiopeia speelde, was een huzarenstukje, waarbij hij nauwelijks dood ging en liet zien waar hij toe in staat was.

Hoewel Liquid nu dus eindelijk weer heeft gewonnen, zal het interessant worden om te zien wat er gaat gebeuren nu teams zich gaan aanpassen aan een Piglet die eindelijk weer agressief en als spelverdeler kan spelen. Ook zijn er nog genoeg vragen over AD-carry Youngbin. Toch zijn fans voorzichtig positief en als deze herverdeling van rollen lukt dan zal het worden gezien als één van de meest geniale beslissingen ooit gemaakt.