Overwatch PTR-update

Overwatch PTR-update bufft McCree, Reinhardt en Zarya

In een nieuwe Overwatch PTR-update worden enkele heroes gebufft die sterk zijn tegen de huidige dive-comp-trend. dive-comp zijn heroes met veel mobiliteit.

Van een Roadhog-buff is echter nog geen spoor te bekennen.

In een nieuwe Overwatch PTR-update worden enkele heroes gebufft die sterk zijn tegen de huidige dive-comp-trend. Met een dive-comp kiest een team heroes die allemaal snel op een doel kunnen springen, zoals Winston, Tracer en Genji, om vervolgens met zijn allen op één enkele tegenstander te duiken. Om deze teamcompositie iets minder sterk te maken, hebben McCree en Zarya buffs ontvangen. McCree zijn Flashbang vertraagt vijanden terwijl hij stunt, zodat het moeilijker is om te ontsnappen wanneer ze eenmaal getroffen zijn. Zarya haar Ultimate, Graviton Surge, blokkeert nu alle movement-abilities, zodat vijanden die in haar Ultimate vast komen te zitten niet kunnen ontsnappen. Een Tracer kan dus niet wegspringen uit Graviton Surge, net als wanneer ze vast komt te zitten in een Steel Trap van Junkrat.

Ook krijgt Reinhardt wat aanpassingen aan zijn hamer. Deze slaat nu 10% sneller en moet nu sneller aanvoelen, zodat het duidelijker is wanneer je mensen wel en niet raakt. Ook de nieuwe hero Doomfist krijgt wat aanpassingen. De afstand die hij kan afleggen met zijn Rocket Punch is nu met 20% verminderd en zijn Seismic Slam krijgt nu een indicator op zijn UI, waardoor je kan zien hoeveel schade je ermee hebt gedaan.

De enige opmerkelijke achterblijver is Roadhog. Na de recente nerfs op zijn shotgun is hij niet meer de oude en zakte zijn win-rate naar minder dan 50%. Ondanks het feit dat in deze patch geen Roadhog-buffs te bekennen zijn, heeft principal designer Geoff Goodman op de fora laten weten dat de studio er wel intern mee bezig is. Er wordt voornamelijk gekeken naar manieren om Roadhog een betere tank te maken, want volgens Goodman is zijn DPS op het moment niet het probleem. Wie weet zien we Roadhog in de toekomst dus weer vaker opduiken, mits Blizzard hem meer in balans weet te brengen met de andere heroes in de game.

Tags: