Overwatch League

Overwatch League-spelers 50.000 dollar per jaar

Blizzard heeft nog meer details vrijgegeven over de Overwatch League. Eerder leerden we dat de League zich vooral gaat centreren om grote steden.

Tevens weten we dat de League dit jaar nog van start moet gaan.

Blizzard heeft nog meer details vrijgegeven over de Overwatch League. Eerder leerden we dat de League zich vooral gaat centreren om grote steden en dat investeerders zelf een team samen moeten stellen, maar nu weten we ook meer over wat deelname voor de spelers zelf in zal houden. De gemiddelde Overwatch League-spelen zal niet veel te klagen hebben, want volgens Blizzard moet elke speler minimaal 50.000 dollar per jaar gaan verdienen. Tevens worden spelers verzekerd en krijgen ze een contract van minimaal een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De overkoepelende teamorganisatie is verplicht om de helft van de inkomsten van toernooien af te staan aan de spelers, dus de meeste League-spelers zullen boven de minimumgrens van 50.000 dollar gaan verdienen.

Blizzard zet dus voor de spelers een lucratieve en gezonde omgeving op, waar ze zeker kunnen zijn van een vast inkomen die hun kosten moet dekken. Mocht je zelf ook dergelijke bedragen binnen willen slepen door Overwatch te spelen, dan moet je de komende weken hard gaan trainen. Teameigenaars kunnen namelijk tot 30 oktober spelers tekenen. Dit komt omdat Blizzard van plan is om de Overwatch League nog dit jaar van start te laten gaan. Voor de volledige aankondiging van Blizzard kun je hier terecht.