Ninja, Drake, Travis Scott en JuJu Smith spelen een spelletje…

Records Broken! Ninja, Drake, Travis Scott en JuJu Smith spelen een spelletje Fortnite en 630.000 mensen kijken mee! Nu al het meest beroemde pizza Hawai gesprek ooit!

Het klinkt als het begin van een mop, maar dat was het zeker niet! Rappers Drake en Travis Scott en NFL speler JuJu Smith speelden samen met streamer Ninja een potje Fortnite op Twitch. Hoe de streamer het voor elkaar heeft gekregen is een raadsel, maar hij had de supersterren allemaal zo ver gekregen om tijdens hun drukke bestaan op hetzelfde moment in te loggen. Van Drake is bekend dat hij Fortnite speelt, het nieuwe populaire battle royale spel met Minecraft elementen, en dat hij fan is van Ninja.

Records broken

Tot dusver stond het record van een individuele streamer op 388.000 viewers op hetzelfde moment. Het groepje Ninja, Drake, Scott en Smith ging daar ruimschoots overheen: met 630.000 viewers die simultaan keken naar het potje mag je gerust zeggen dat het internet is ontploft! Gedurende het bijna twintig minuten durende potje kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Wel of geen pizza hawaï en hoe kan Fortnite een nog beter spel worden? Volgens Drake moeten ze eerst maar eens de bestaande map verbeteren voor ze nieuwe maps gaan aanbrengen. De volledig nieuwe mobiele versie van het spel stemt wel tot enthousiasme.

Het grote publiek

Twitch is al jaren achtereen aan het groeien en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Het streamen van beroemdheden is echter nieuw en zou de definitieve doorbraak van Twitch kunnen betekenen bij het grote publiek. En niet alleen van Twitch, maar ook van esports in het algemeen. Ruud Gullit was al aanwezig bij de eWorld Cup finale van FIFA ‘18 en nu Drake bij Fortnite. Gamen wordt steeds meer geaccepteerd als gewoon heel erg leuk voor iedereen. Wij zijn benieuwd wie de volgende grote naam is die op Twitch verschijnt; misschien wel Taylor Swift die ADC speelt in LoL? Of Justin Bieber die plots talent blijkt te hebben als Legendary Hearthstone speler? De toekomst zal het zeggen!!

Tags: