Overwatch-patch

Nieuwe Overwatch-patch voegt Doomfist officieel toe

Ook krijgen loot boxes en het highlight-systeem een update.

Nadat we hem al een paar weken hebben kunnen uitproberen op de PTR, komt Doomfist nu eindelijk officieel naar Overwatch. De meest recente Overwatch-patch voegt naast Doomfist nog een hoop andere zaken toe, zoals een geüpdatet higlight-systeem en buffs voor Zarya en McCree. Voordat we de volledige patch notes behandelen, vatten we eerst nog even samen wat Doomfist nou precies allemaal kan.

Net zoals op de PTR is Doomfist een mobiele DPS-hero die zich uitstekend weet te vinden in de huidige dive-comp meta. Doomfist kan vijanden belagen met de shotguns die hij in zijn knokkels heeft ingebouwd en met zijn gigantische mechanische handschoen kan hij zichzelf met Rocket Puncht vooruit torpederen om bovenop tegenstanders te springen. Met Seismic Slam kan hij tegenstanders naar zich toe slaan om meer schade te doen en met zijn Ultimate Meteor Strike laat hij zich als een komeet uit de lucht vallen voor een boel schade. Volgens Doomfist is aanval de beste verdediging, dus vandaar dat de hero dankzij zijn passive een schild krijgt voor elke vijand die hij raakt met zijn abilities.

Naast de toevoeging van Doomfist zijn loot boxes ook aangepast. Omdat Blizzard het openen van loot boxes interessant wilt houden, hebben ze de kans op dubbele items sterk verminderd. Daar staat wel tegenover dat de hoeveelheid coins die je krijgt sterk verhoogd wordt, zodat je niet om coins verlegen zit om een nieuwe skin aan te schaffen.

Ook het highlight-systeem wordt stevig uitgebreid. Niet alleen krijg je dagelijks een Top 5 voorgeschoteld aan highlights uit jouw eigen games, je hebt ook de mogelijkheid om zelf clips op te nemen en om je highlights te exporteren als videobestand. Zelfs als je dus niet in het bezit bent van een capture card of recording software als Fraps, kan je korte highlight-clips van jouw beste momenten in Overwatch online zetten.

Wat betreft de gameplay zelf zijn er een aantal kleine, maar significante veranderingen doorgevoerd. Zo worden de respawn timers nu aangepast om het verdedigende teams moeilijker te maken een agressieve tegenstander te stoppen. Spelers zijn vanaf nu ook in staat om hun eigen aiming reticle te maken.

Als het op heroes aankomt ontvangen voornamelijk Zarya, Reinhardt en McCree significante buffs. McCree zijn Flashbang vertraagt tegenstanders nu ook naast de stun, zodat getroffen tegenstanders niet alsnog om een hoek verdwijnen. Reinhardt zijn hamer slaat nu 10% sneller en heeft nu betere hit registration. Als laatste heeft Zarya haar Ultimate een significante aanpassing gekregen. Graviton Surge zorgt er nu voor dat geraakte tegenstanders geen mobility effects meer kunnen gebruiken. Weet je een Tracer te raken, dan is het voor haar niet langer mogelijk om weg te Blinken. Voor de volledige patch notes kun je terecht op de site van Blizzard.

Tags: