‘One to Watch’

Neymar ‘One to Watch’ kaart in FIFA 18

Via een video op de Twitter van EA Sports heeft de ontwikkelaar getoond hoe de animatie voor het krijgen van een speciale ‘One to Watch’ kaart eruit ziet.

EA Sports heeft bekendgemaakt dat Neymar een ‘One to Watch’-kaart krijgt in FIFA Ultimate Team 18.

Velen verwachtte het al, maar nu is het officieel: Neymar krijgt een One to Watch-kaart in FUT 18. Via een video op de Twitter van EA Sports heeft de ontwikkelaar getoond hoe de animatie voor het krijgen van een speciale ‘One to Watch’ kaart eruit gaat zien. Een grote verandering ten opzichte van FIFA 17 is de tijd die je als speler krijgt om te raden wie de speler is: deze is langer dan in de vorige editie van de game.

De recente transfer van Neymar, van Barcelona naar Paris Saint-Germain, heeft veel stof doen opwaaien, vooral dankzij het transferbedrag dat is neergelegd door de rijke Franse club. Ze activeerden vorige week de uitkoopclausule van de jonge Braziliaanse superster zijn contract en moesten daarvoor 222 miljoen euro neerleggen. Er doen verhalen de ronde dat dit echter via een schimmige constructie is gebeurd, waarbij het land Qatar een contract aan Neymar heeft aangeboden om het gezicht van het WK 2022 te worden. Met het geld dat dit opleverde heeft Neymar zijn eigen contract uitgekocht, om vervolgens ‘transfervrij’ naar PSG te gaan.

Dit heeft voor FIFA Ultimate Team weinig invloed. Wat wel van invloed zal zijn is zijn keuze om naar een team in de Ligue 1 te gaan. Veel speculanten verwachten dat dit een daling van de prijs van zijn kaart zal betekenen, omdat er minder goede keuzes zijn om te linken, zoals dat wel het geval was toen hij in de Spaanse Liga BBVA speelde. Desondanks zijn er in Ligue 1 genoeg Braziliaanse spelers, onder andere in PSG. Hierdoor blijven er nog wel genoeg interessante combinaties over.

Tags: