League of Legends patch 7.15 is nu live

De nieuwste patch 7.15 voor League of Legends is nu live. Naast de broodnodige bugfixes brengt de patch weer een hoop verandering met zich mee.

Urgot krijgt eindelijk een rework.

De nieuwste patch 7.15 voor League of Legends is nu live. Naast de broodnodige bugfixes brengt de patch weer een hoop verandering met zich mee. Een hoop champions en items krijgen kleine aanpassingen, maar laten we beginnen met het grote nieuws: Urgot is back!

Na wat voor sommige spelers een eeuwigheid moet lijken ontvangt Urgot deze patch 7.15 eindelijk zijn veelbeloofde rework. Zowel zijn in-game model als zijn skills ontvangen een grote update. Urgot ziet er niet alleen een stuk beter uit, hij speelt ook nog eens een stuk fijner.

Dankzij zijn passive schiet hij een shotgun af in de richting van zijn standaardaanval. Deze shotguns zitten gemonteerd in alle zes zijn benen en hebben elk een eigen cooldown, dus zorg dat je om je tegenstanders heen blijft bewegen om het maximale uit je shotguns te halen. Met zijn Q schiet Urgot een explosief af waarmee hij vijanden kan beschadigen en vertragen en met zijn E stormt hij op een tegenstander af om hem achter zich neer te werpen. Beide aanvallen zorgen voor een lock-on, die van belang is voor Urgot zijn W. Deze skill vertraagt Urgot maar zorgt ervoor dat hij snel achter elkaar op willekeurige nabijgelegen vijanden schiet. Vijanden met een lock-on op zich krijgen hierbij prioriteit. Met zijn ultimate kan Urgot tenslotte een drilboor in een tegenstander schieten die ze beschadigt en vertraagt. Komt een tegenstander onder een bepaald percentage levens, dan kan Urgot de skill opnieuw activeren om een tegenstander in één keer te executeren.

Naast Urgot ontvangen een hoop sterke champions kleine nerfs en worden weinig gespeelde personages weer een beetje gebufft. Sommige junglers die te snel camps kunnen clearen, zoals Elise en Gragas, krijgen iets minder damage. Nieuwe champion Kayn ontvangt een aantal bugfixes en krijgt meer damage in zijn Shadow Assasin-vorm. Tevens is Zac weer van de nodige nerfs voorzien, want de laatste tijd verkeerde de champion in een erg sterke positie.

Ook op het gebied van items is er het nodige veranderd. De meest in het oog springende verandering is de nerf op de Duskblade of Draktharr, die sinds de laatste patch volgens ontwikkelaar Riot veel te sterk was. In deze patch wordt de damage wat teruggeschroefd en verdwijnt de slow voor ranged champions, zodat het item minder effectief is op afstand.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer een paar nieuwe skins en een rotating game mode waar spelers mee aan de slag kunnen. Deze week keert Ascension terug, waarin spelers strijden om de Crystal Scar of Shurima. Tevens ontvangen Fizz, Tristana, Twitch en Veigar allemaal een Omega Squad-skin, die te koop zullen zijn in de in-game store. Voor de volledige patch 7.15 notes kun je terecht op de site van League of Legends.