Hosts en casters

Hosts en casters Dota 2-toernooi TI 17 bekend

De Hosts en casters en panelleden voor The International 17 zijn bekend. Op het toernooi zullen zowel oude bekenden als nieuwe gezichten verslag doen van de actie.

Oude bekenden en nieuwe gezichten zullen verslag doen van het grootste Dota 2-toernooi van het jaar

De Hosts en casters en panelleden voor The International 17 zijn bekend. Op het toernooi zullen zowel oude bekenden als nieuwe gezichten verslag doen van de actie. De groepsfase van het toernooi zal worden gehost door Alexander ‘Machine’ Richardson, die naast zijn ervaring op veel grote CS:GO-toernooien ook al een Dota 2 Valve Major op zak heeft. Dat we met Machine goed zitten staat zo goed als vast, want na zijn optreden op de Boston Major was het publiek erg te spreken over zijn stijl van presenteren.

Voor het Main Event ligt de zaak net iets anders. Deze zal namelijk gepresenteerd worden door Sean ‘Day[9]’ Plott, een zeer ervaren Starcraft 2-caster. Day[9] heeft echter nog nooit eerder een Dota 2-toernooi gehost en maakt dus zijn debuut op het grootste evenement van het jaar. In eerdere edities was de presentatie in handen van Paul “ReDeYe” Chaloner, maar hij zal dit jaar niet als host op TI aanwezig zijn.

Aan de toewijding van Day[9] mag het in ieder geval niet liggen. Enkele weken terug is hij namelijk in training gegaan bij Kevin “Purge” Godec, die hem de ins en outs van de game heeft geleerd. Purge staat bekend om zijn analytisch vermogen en inzicht in de game, dus Day[9] leert zeker niet van de minste. Zijn ervaring met Dota is terug te zien op het YouTube-kanaal van Purge.

Verder zijn er een aantal nieuwe gezichten te zien die commentaar zullen leveren voor en tijdens de wedstrijden. De voornaamste toevoeging is die van populaire streamer Admiral Bulldog, die in 2013 met zijn team Alliance de TI won. Oud-teamlid Akke zal ook aanwezig zijn als panellid. Verder zijn oude bekenden als Purge, PPD en Synderen ook weer aanwezig.

De meest opvallende toevoeging aan de Hosts en casters is echter die van de Nederlandse Jorien “Sheever” van der Heijden. Sheever is op veel grote Valve-toernooien aanwezig geweest, maar dit jaar werd er kanker bij haar geconstateerd. Sheever zelf liet op Twitter weten dat TI 17 plaats zal vinden op een periode dat ze daar niet voor in behandeling hoeft en dat ze dus in staat zal zijn om verslag te doen van het toernooi.

Mocht je nu enthousiast worden van al het nieuws rondom dit evenement, maar snap je geen snars van Dota, dan heeft Valve ook aan jou gedacht. Naast de reguliere stream zal er namelijk ook een Newcomer Stream te bekijken zijn. Deze stream wordt voorzien van enkele informatieve overlays die beginnende kijkers helpen met het begrijpen van wat er gaande is in de game.

Aan de Hosts en casters en panelleden zal het dit jaar dus niet liggen. Veteranen die zichzelf al keer op keer hebben bewezen op grote toernooien worden aangevuld met interessante, nieuwe leden die elk hun eigen kijk op de game met zich meebrengen. Het enige wat Day[9] dan nog hoeft te doen is de boel leuk aan elkaar praten om ons een fantastische week vol Dota te bezorgen.

Tags: