Grootste prijzenpot

Grootste prijzenpot | Dota 2 met 20 miljoen euro!

Volgens esports nieuws is dit de hoogste prijzenpot aller tijden. Met een prijzenpot van 20 miljoen heeft het Dota 2 toernooi een ruim 2.5 keer zo hoge prijzenpot als de NBA finales. Deze prijzenpot groeit ook nog eens elk jaar. De hele competitie bestaat uit kleinere toernooien waar ook al veel geld te verdienen is voor de spelers.

Het grootste toernooi in de competitie wordt georganiseerd door Valve, deze wordt The International genoemd. The International wordt jaarlijks georganiseerd in KeyArena in Seattle, Washington.

Financiering prijzenpot Dota 2

De populariteit voor deze game en dit toernooi groeit. Mede hierdoor groeit de prijzenpot ook jaarlijks aanzienlijk. In 2015 was de prijzenpot 18.4 miljoen in 2016 was dit al meer dan 20 miljoen. De organisator Valve gebruikt crowdfunding om de prijzen te financieren. Met in-game aankopen gaat 25 procent naar de prijzenpot. Hierdoor blijft de pot groeien. Hierop komt natuurlijk het bedrag dat Valve zelf heeft ingelegd.

De winnaar van het toernooi in 2016 ging met ruim 8 miljoen dollar naar huis. Dit bedrag wordt verdeeld aan de vijf man van het team. Een verschil is wel dat de Dota 2 spelers geen maandsalaris ontvangen en dus volledig afhankelijk zijn van de prijzenpot.

Bij andere games, zoals League of Legends, ontvangen de spelers vaak ook al een hoog maandsalaris. Bij de toernooien van deze games is de prijzenpot een stuk lager. Via esports nieuws is bij te houden wat de exacte prijzenpotten per toernooi zijn.

Blijf op de hoogte van het toernooi via esports nieuws

Op www.dota2.com staat alle relevante informatie over de verschillende Dota 2 competities. Ook kan hier terug gevonden worden hoe hoog de prijzenpot is. Naast The International zijn er veel kleinere internationale toernooien. Je vindt hier alle informatie over de toernooien en de toernooi passen kunnen hier gekocht worden.

Het spel

Dota 2 is een vervolg op het Warcraft 3 scenario en gaat om het verdedigen van de ancients. Bij Dota 2 nemen twee teams van ieder vijf spelers het tegen elkaar op. Een team heeft zijn basis in de linkerbovenhoek of de rechter onderhoek. Het spel is over wanneer een van de Ancients uitgeschakeld is. Dota 2 werd zo populair nadat zij sterk aangeprezen werden door verschillende critici.

Zij waren vooral zeer lovend over zijn gameplay en productie kwaliteit. Hierdoor kwamen zij veel in het esports nieuws en werd de game steeds populairder. Op 15 februari doorbrak Dota 2 zijn eerste record en hadden zij meer dan een miljoen spelers tegelijkertijd. Daarmee is Dota 2 recordhouder op Steam. Tweede in het rijtje is het spel Counter-strike, zij trekken zo´n 400.000 spelers tegelijk.

Echter, staat Dota 2 nog wel ruimschoots achter op League of Legends. Het record van deze game staat op 7,5 miljoen spelers tegelijk. Dit zullen in werkelijkheid nog meer spelers zijn omdat het spel ook offline gespeeld kan worden.

Tags: