Flash Wolves wint IEM Katowice League of Legends

Na een enerverende finale, waarin ROX Tigers, G2 Esports, H2k-Gaming en Flash Wolves het tegen elkaar opnamen, wist het Taiwanese Flash Wolves zich uiteindelijk te kronen tot de Intel Extreme Masters wereldkampioen. Hiermee eindigde het eerste weekend van IEM Katowice in de Spodek Arena helaas zonder de door het publiek zo gewenste Europese winnaar, al lieten ze daar weinig van merken toen de Flash Wolves de beker omhoog hielden.

Van de vier halve finalisten hadden ROX Tigers en Flash Wolves zich al op respectievelijk woensdag en donderdag geplaatst door beide matches in hun groep te winnen. De Europese H2k-Gaming en G2 Esports kwalificeerden zich voor de play-offs op zondag, door in een best of 3 op zaterdag in de Spodek Arena Hong Kong Esports, dan wel Unicorns of Love te verslaan.

In de eerste halve finale waren de Koreaanse ROX Tigers zeer sterk, maar de Europese nummer één G2 Esports trok de stand gelijk na een spannende game twee. De beslissende game zag beide teams met sterke plays, maar uiteindelijk plaatste G2 zich voor de finale: 2-1.

In de andere halve finale was het het Europese H2k dat een zenuwslopende match van meer dan een uur won. In de tweede game leek het erop dat de finale een Europees onderonsje zou worden, maar Flash Wolves piekte op een belangrijk moment, maakte gelijk en trok dat door in de derde game. Hiermee verschaften de Taiwanezen zich een plaats in de finale.

De finale was dus een wedstrijd tussen EULCS G2 Esports en LMS Flash Wolves, beiden nummers één van hun regio. De Flash Wolves hadden tot dan toe al hun wedstrijden gewonnen, waaronder een overwinning op G2 tijdens de groepsfase. In de finale overtroffen de Taiwanezen deze prestatie, door in twee games met G2 af te rekenen en daarmee de IEM wereldkampioen werden!

Tags: