FIFA 17 wedstrijden voor het eerst live op TV

Hoewel we in Nederland wel iedere woensdag, donderdag en vrijdag de E-divisie kunnen bekijken o Twitch, worden ze nog niet uitgezonden op televisie.

In de UK zijn er binnenkort al wel potjes FIFA live op tv te bewonderen. Afgelopen week zijn namelijk de rechten van de komende vier EA FIFA Majors, beter bekend als The Ultimate Team Championship Series, verkocht aan BT Sport. Dit zijn naast FIFA Interactive Worldcup (FIWC) de enige toernooien die officieel door EA worden georganiseerd. Via deze toernooien worden de beste 32 FUT-spelers uit de wereld geselecteerd en uiteindelijk komen ze samen om te strijden voor de titel van beste FUT-speler ter wereld. Uiteindelijk kun je je via deze toernooien ook weer plaatsen voor het eerder genoemde FIWC.

Natuurlijk draait het niet alleen om roem, zo weet BT Sport. Ze leggen uit dat ze de rechten hebben gekocht omdat FIFA de meest populaire game is in de UK en ze de industrie graag verder omhoog willen helpen.

De volgende EA FIFA Major zal volgende maand zijn in Vancouver op 8 april. Vervolgens komt er nog een finale in Singapore voor Azië en een Europese finale in Madrid. De uiteindelijke finale is in Berlijn op 20 en 21 mei. De winnaar van de serie gaat naar huis met 130.000 pond. De speler die twee wordt mag ook niet klagen, hij gaat met de helft daarvan naar huis.

Tags: