EU LCS

EU LCS word verdeeld in vier nieuwe regio’s

Volgens ESPN zal Riot de EU LCS, Europese League of Legends Championship Series, compleet overhoop gaan gooien met de nieuwe regio's.

De Europese League of Legends Championship Series wordt opgesplitst in vier regio’s.

Volgens ESPN zal Riot de EU LCS, Europese League of Legends Championship Series, compleet overhoop gaan gooien met de nieuwe regio’s. De bronnen melden dat de teams in vier regio’s de strijd met elkaar aan zullen gaan.

De tien teams die nu tegen elkaar spelen zullen worden opgesplitst in London, Parijs, Berlijn en Barcelona. Op dit moment is het nog niet bekend waar de verschillende teams het tegen elkaar op zullen nemen. De hoeveelheid teams wordt ook aangepast. Riot gaat zes teams per regio laten spelen. Dat betekent dat er nu 24 teams het tegen elkaar op zullen nemen. Riot Games zal de deelnemende teams een licensie geven voor meerdere jaren. Dit doet denken aan het systeem dat Riot gaat invoeren in Noord-Amerika. De 24 teams die meedoen hoeven dus niet bang te zijn dat ze snel zullen degraderen uit de EU LCS.

De beste twee teams uit elke regio zullen zich automatisch kwalificeren voor een grotere, overkoepelend toernooi. Iets dat te vergelijken is met de Champions League in het voetbal. Dit toernooi zal bestaan uit zestien teams, een groepsfase en een play-off fase. De winnaar van dit toernooi plaatst zich automatisch voor Worlds 2018 en verder krijgen teams Championship Points.

De tien teams die op dit moment in de LCS zitten, mogen als eerste aangeven in welke regio ze komend seizoen willen gaan spelen. Op dit moment heeft Riot nog niets bevestigd over deze opzet. Zodra we meer weten, lees je het op e-sports.nl