E-sporter uit Malta geweerd door EA Sports

De Maltese e-sporter Kurt heeft te horen gekregen dat hij niet mag deelnemen aan de Europese regionale finales in Madrid.

Slecht nieuws voor de Maltese e-sporter Kurt, hij heeft van EA te horen gekregen dat hij niet kan meedoen aan de Europese regionale finales. De finale, die in mei van dit jaar gespeeld wordt, wordt gehouden in de Spaanse hoofdstad Madrid. Door zich te plaatsen kon Kurt zich één van de 32 beste spelers in Europa noemen, maar die droom is voor hem nu kapot.

De reden dat Kurt niet mag meedoen is zijn nationaliteit. “Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar helaas ga ik niet naar de Madrid Regionals in mei, waar ik 100% legitiem voor heb geknokt en voor ben gekwalificeerd… vanwege mijn afkomst. Nu klopt het dat Malta een klein eiland is, maar naar mijn weten is het 2017 en staat het land om de één of andere reden niet op de lijst van EA met landen die toegelaten mogen worden.”

De regionale finale in Madrid is één van de zes stops door heel de wereld, waarbij de beste 32 spelers doorstromen naar de grote finale om mee te dingen naar een prijzenpot van 1,3 miljoen dollar. Kurt zal daar dus vooralsnog niet bijzijn. Wat zijn volgende stappen zijn is nog niet duidelijk, maar afgaande op zijn Twitter-account, lijkt het erop alsof Kurt van plan is om met de game te stoppen. Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat de Maltese e-sporter flink baalt.