Doomfist

Doomfist had al bij launch in Overwatch kunnen zitten

Sinds vorige week kunnen Overwatch-fans eindelijk met Doomfist aan de gang, maar het scheelde niet veel of Doomfist was al vanaf de launch speelbaar.

Het scheelde niet veel of Doomfist was onderdeel geweest van de eerste set heroes voor Overwatch.

Dat Overwatch-spelers razend benieuwd waren wie Doomfist nou eigenlijk was, wisten we al een tijdje. Al sinds één van de eerste trailers voor de game wordt er gesproken over de gigantische handschoen en de legendarische strijder waarnaar hij vernoemd is (of is het andersom?). Sinds vorige week kunnen Overwatch-fans eindelijk met Doomfist aan de gang, maar het scheelde niet veel of Doomfist had al vanaf de launch van de game in Overwatch gezeten.

In een forumpost op Battle.net legt lead writer Michael Chu uit dat het Overwatch-team begon met de ontwikkeling van het personage nadat uit de hierbovengenoemde trailer bleek dat mensen graag wilden weten wie Doomfist nu eigenlijk was. De destijds gemaakte ontwerpen zijn de basis geweest voor Doomfist zoals we hem nu kennen, maar de ontwikkeling ging niet snel genoeg om hem direct al in de game te implementeren. De studio bleef echter vastberaden om hem alsnog in de game te stoppen, vandaar dat Overwatch-spelers dus sinds kort ook met Doomfist aan de slag kunnen.

Tags: