Disney XD

Disney XD gaat twee ESL-shows uitzenden

Televisiezender Disney XD gaat deze zomer een speciaal zendblok inrichten voor games. Tijdens D|XP is onder andere ‘Polaris Primetime’ te zien.

ESL Brawlers en ESL Speedrunners zullen allebei te zien zijn op Disney XD.

Televisiezender Disney XD gaat deze zomer een speciaal zendblok inrichten voor games. Tijdens D|XP is onder andere ‘Polaris Primetime’ te zien, een sketchshow met YouTuber Jimmy Wong. Disney zet esports echter ook in het zonnetje, want toernooien en competities maken ook deel uit van het programma. Eerder deze week waren de Super Smash-finales op het Evo 2017-evenement live te volgen op de zender, maar de komende weken zal er nog meer te zien zijn op Disney XD.

ESL laat weten dat de esports-organisatie twee series uit zal zenden op Disney’s televisiezender. In ESL Brawlers nemen Street Fighter V-spelers het tegen elkaar op gedurende zes afleveringen om als eerste tien overwinningen binnen te slepen. De zevende aflevering van Brawlers wordt toegewijd aan de MOBA Vainglory. Naast Brawlers zal ook ESL Speedrunners op Disney XD uitgezonden worden. In een aantal verschillende games racen gamers tegen de klok om hun favoriete titels zo snel mogelijk uit te spelen.

Tags: