Premium SBC-spelers

Deze Premium SBC-spelers zijn het waard om te halen

Inmiddels zijn deze spelers niet meer verkrijgbaar, maar er zijn nu wel weer nieuwe Premium SBC-spelers uitgekomen om bij je collectie te voegen.

Naast de normale Squad Builder Challenges (SBC’s) zijn daar ongeveer op de helft van de lifespan van FIFA 17 ook Premium SBC-spelers bijgekomen.

Het ging toen om spelers die erg populair waren in eerdere FIFA-delen. Zo kwamen er ruimschoots verbeterde versies uit van El Shaarawy, Torres en David Luiz. Toen was er enige kritiek op omdat de spelers veel te duur waren en daardoor haast onbetaalbaar voor de massa. Inmiddels zijn deze niet meer te krijgen maar er zijn wel weer nieuwe Premium SBC-spelers uitgekomen.

In deze serie raden we je bepaalde Premium SBC-spelers aan om te halen of om juist te laten liggen omdat ze niet In deze serie raden we je bepaalde spelers aan om te halen of om juist te laten liggen omdat ze niet goed genoeg zijn of simpelweg te duur zijn. In de komende weken komen er nog een aantal keer Premium SBC-spelers uit. De SBC-spelers die momenteel uitkomen zijn allemaal aan het einde van hun carrière gekomen. Je kunt dus wel een aantal spelers in gedachten nemen die daarvoor in aanmerking komen. De eerste week zijn dit Francesco Totti en Dirk Kuyt. Totti heeft een algemeenheid van, let op, 96 en Kuyt van 90. Voor de aankomende weken zou je kunnen denken aan spelers als Philipp Lahm, Steven Gerrard, Xabi Alonso en Frank Lampard. Deze zullen allen een gigantisch hoge rating hebben. De reden daarvoor is dat FIFA 17 op zijn einde loopt en er al een heleboel goede spelers zijn uitgekomen. Om nog een verschil te maken moeten ze dus wel erg hoog zijn, anders zou niemand er ook maar aan denken om de spelers te halen.

Francesco Totti

De oude Italiaan maakte de afgelopen twee decennia furore bij AS Roma en dat heeft hem een prachtig kaartje opgeleverd in FUT. Hij was daardoor de enige speler die nog actief was uit FIFA 96 en ook nog in FIFA 17 zit. Het kaartje heeft zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeelding in bijna alle statistieken behalve verdedigen een rating rond de 90. Zelfs zijn snelheid heeft een flinke upgrade gekregen, maar dit wil niet zeggen dat hij de allersnelste speler is. Zijn sprintsnelheid is bijvoorbeeld niet erg hoog maar zijn acceleratievermogen wel. Dit maakt hem perfect als aanvallende middenvelder. Zelf heb ik hem ook gehaald en vooral zijn afstandsschoten zijn van een ongekend niveau. Bijna ieder schot vanaf een meter of 20 vliegt er gegarandeerd in. Daarnaast is hij ook nog best lastig van de bal te krijgen. Het grootste nadeel van Totti is dat hij nog steeds een erg oude speler is. Dit is te merken als je speelt, want zijn uithoudingsvermogen is erg laag. Vaak kan hij al rond de 60e of 70e minuut gewisseld worden waardoor je niet altijd op hem zult kunnen rekenen. In die minuten maakt hij het wel echt volledig waar waardoor hij prima is, zolang je maar een goede vervanger op de bank hebt zitten. Totti is al te krijgen voor een bedrag van ongeveer 200k. Dit bedrag kan heel erg verschillen door de spelers die je inlevert. Je moet namelijk minstens twee spelers inleveren die je eerder uit een SBC hebt gehaald. Je moet dus voor jezelf beslissen of dat het waard is, maar als je puur naar de prijs in coins kijkt dan is het ongetwijfeld een koopje.

Dirk Kuyt

Hij won met Feyenoord het kampioenschap, werd tweede en derde op een WK, en won zelfs de Champions League met Liverpool. Er zijn maar weinig Nederlanders die hetzelfde hebben bereikt als Dirk Kuyt. Dit is ook bij EA opgevallen en daardoor krijgt ook Dirk Kuyt zo’n prachtig paarse-roze kaartje. Of hij het waard is, is de vraag. Het is vooral afhankelijk van hoeveel coins je hebt. Vergeleken met andere spelers op zijn positie is Kuyt namelijk net iets te langzaam om het verschil te kunnen maken. Een speler als Sadio Mané (met een rating van 87 of zijn TOTS van 91) is bijvoorbeeld veel sneller en ook nog eens sterker dan Kuyt. Toch kost hij niet heel veel. Voor ongeveer 60k kun je hem halen. Hoewel er betere spelers zijn voor dat bedrag is Kuyt zeker een welkome toevoeging aan je team en absoluut geen slechte speler. Haal hem dus vooral als je fan van deze grootheid bent.