De game titels voor de 2018 Asian Games zijn bekend!

Asian Games 2018 esports games zijn bekend! Dit wordt het grootste esports podium ooit en opent wellicht de deuren naar de olympische spelen!

Het gaat toch echt gebeuren, de ‘Aziatische Olympische Spelen’ gaan dit jaar voor het eerst een podium zijn voor esports. Een grote stap in de acceptatie van esports als ‘sport’. Dit nieuws was natuurlijk al eerder bekend, maar nu zijn ook de spellen bekend die gespeeld gaan worden op het toernooi. Er zitten opvallende titels bij, maar er zijn ook opvallende afwezigen. *tromgeroffel* Dit zijn de games die je gaat zien op de 2018 Asian Games:

Wat valt op?!

Er lijkt op het eerste gezicht voor iedereen wat bij te zitten. Alle consoles (pc en mobiele telefoon included) worden worden vertegenwoordigt en uiteraard krijgt het PES van Konami in Azië de voorkeur boven FIFA. Het grote afwezige genre is toch wel de first person shooter, wellicht dat er bewust gekozen is om spellen met expliciet en realistisch geweld buiten de Asian Games te houden. Hierdoor schitteren Counter Strike en Call of Duty automatisch in afwezigheid. Andere opvallende titels die missen (maar we wel hadden verwacht) zijn DOTA 2 en Mobile Legends: Bang Bang. De laatstgenoemde is momenteel een van de meest populaire spellen op de mobiel in Azië. Wellicht leken DOTA en League of Legends teveel op elkaar en is er gekozen voor de grootste titel. We weten het niet. De beargumentatie achter de keuze is niet openbaar.

En nu nog kwalificeren

Alleen hoe te kwalificeren? Dat is vooralsnog de vraag. Echt veel tijd is er niet meer namelijk. Wat we wel weten is dat de Asian Games zaterdag 18 augustus al van start gaan en tot zondag 2 september duren. Esports toernooien moeten dus snel georganiseerd worden Of het in Europa uitgezonden wordt is nog maar de vraag, maar gelukkig is er altijd Twitch als het om esports gaat waar we zeker gaan inschakelen deze zomer!