Blizzard kondigt verandering Hearthstone Arena aan

In de volgende Hearthstone update van eind februari brengt Blizzard een aantal veranderingen aan om de arena, in hun woorden, interessanter te maken en spelers bij elke uitbreiding een verschillende ervaring te geven.

De grootste verandering is om af te stappen van het Wild format naar Standard. Dit houdt in dat alleen kaarten van de huidige speelbare uitbreidingen en de neutrale kaarten te gebruiken zijn. Door de keuze te beperken, hoopt Blizzard dat de synergie tussen kaarten, zoals Jade Golems en Mechs, een mogelijkheid wordt voor spelers hiervoor te kiezen. Dit werd namelijk steeds moeilijker, door de uitbreidende sets.

Daarnaast wordt de distributie van de kaarten aangepast. Voorheen waren 78% van de kaarten Basic en Common, een percentage dat teruggebracht gaat worden. In plaats hiervan zullen spelers vaker Rare, Epic en Legendary kaarten kunnen kiezen.

Verder wordt het mogelijk om vaker Spells te kiezen, waarmee Blizzard hoopt dat spelers de Arena tactischer aan zullen pakken, omdat het niet minder snel een game wordt om zo snel mogelijk al je minions op te gooien. Tot slot zullen er ook minder Neutral kaarten tevoorschijn komen.

Al met al zijn dit best grote veranderingen voor de Arena, die de ervaring zeker gaan veranderen. Laat ons weten in de comments wat jij er van denkt!