Astralis wint Intel Extreme Masters Katowice

Het Deense superteam Astralis heeft het tweede toernooi op rij gewonnen. Met 3 – 1 was het team te sterk voor het Europese FaZe Clan.

Het Deense superteam Astralis heeft het tweede toernooi op rij gewonnen. Met 3 – 1 was het team te sterk voor het Europese FaZe Clan.

De mannen van Astralis mogen weer een trofee mee naar huis nemen. In Katowice, Polen, versloegen ze zondagavond in een spannende finale FaZe Clan met 3 mappen tegen één. Daarmee is dit het tweede toernooi op rij dat de Denen winnen.

In de finale troffen ze dus FaZe Clan, dat zich op verrassende wijze wist te plaatsen. Het team voegde vier dagen voor het toernooi het Bosnische stertalent Nikola ‘NiKo’ Kovač toe aan de line up en had daardoor vrijwel geen tijd om te oefenen. Dat bleek echter niet nodig: door een combinatie van fragtalent en geniaal leiderschap van verstoten Astralis captain Finn “karrigan” Andersen, wist het Europese team de andere teams ver achter zich te laten. Alleen Astralis bleek dus een brug te ver.

FaZe begon sterk aan de eerste map en wist op een zeer overtuigende manier de Denen te verslaan. Zoals de commentatoren aangaven had iedere speler zijn moment om in de spotlight te staan. Helaas voor FaZe bleef dat niet lang doorgaan. Door middel van Andreas “Xyp9x” Højsleth en Peter “Dupreeh” Rothmann wist Astralis zich terug in de wedstrijd te knokken en uiteindelijk de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Een opvallende afwezige was Virtus.Pro. Het Poolse team presteerde teleurstellend in de groepsfase en moest het doen met een vroeg afscheid, tot teleurstelling van veel Poolse fans. Zij hadden een veel betere prestatie verwacht van Virtus.Pro, vooral omdat de Polen een paar weken eerder nog DreamHack Masters: Las Vegas wonnen.

Voor Astralis is de overwinning het bewijs dat ze het beste team in de wereld zijn. Sinds ze Karrigan uit het team plaatste voor Lukas “gla1ve” Rossander, zijn ze bij alle zes de evenementen waaraan het team deelnam in de top 4 geëindigd. Met de overwinning bij Katowice mogen ze ruim 100.000 dollar op hun bankrekening bijschrijven.

Tags: