FICWC

Ajax strandt in halve finale FICWC en stoppen

Twee spelers van het team, Dani Hagebeuk en Koen Weijland,  kwamen tijdens de FIFA Interactive Club World Cup, FICWC, tot de halve finale.

De twee Ajax esporters kwamen in de FIFA Interactive Club World Cup tot de halve finale.

Ajax kan tegelijkertijd trots en een beetje teleurgesteld zijn. Twee spelers van het team, Dani Hagebeuk en Koen Weijland,  kwamen tijdens de FIFA Interactive Club World Cup, FICWC, tot de halve finale. Dani wist dat op de PlayStation 4 te doen, terwijl Koen het op de Xbox deed.

Het toernooi bestond uit 24 spelers die allemaal voor een professionele voetbalclub uitkwamen en bestond uit twee toernooien die tegelijkertijd gespeeld werden: één op de PlayStation 4 en één op de Xbox One. De winnaars van de toernooien gaan door naar de FIFA Interactive World Cup, het hoofdtoernooi.

Bij de PS4-finale nam Dani het op tegen NYC_Chris, een onervaren speler. Dani was dus de favoriet. De eerste pot werd hij echter verrast en verloor hij met 1 – 0 van Chris. De tweede pot ging gelijk op maar eindigde 3 – 3, waardoor Chris er met de winst vandoor ging, 3 – 4.

Koen moest het in de halve finale opnemen tegen een gevestigde naam, Tim Latka van Schalke 04. De goals vloeiden minder rijkelijk dan in de wedstrijd van Dani en ook hier bleken de marges klein. Koen verloor zijn wedstrijd met 3 – 1 (1 – 2 en 0 – 1).

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Expectsporting van Brøndby IF.

Tags: