Vijf tips om een betere League-speler te worden

Of je nou pas bent begonnen of een veteraan in het vak bent, er blijven altijd vlakken waarop je jezelf kunt blijven verbeteren als gamer. Zeker als je competitief bent ingesteld en dus graag wilt winnen is het fijn om jezelf als speler te ontwikkelen. Hier volgen een aantal suggesties en tips en die voor iedereen toegankelijk zijn en die bedoeld zijn om jou om te toveren tot game-professional. In deze feature geven we tips over hoe je een betere League of Legends-speler kunt worden, maar je zult zien dat veel van deze tips ook op andere games van toepassing zijn.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Beginner of veteraan? Hier vind je vijf tips die iedereen toe kan passen!

Of je nou pas bent begonnen of een veteraan in het vak bent, er blijven altijd vlakken waarop je jezelf kunt blijven verbeteren als gamer. Zeker als je competitief bent ingesteld en dus graag wilt winnen is het fijn om jezelf als speler te ontwikkelen. Hier volgen een aantal suggesties en tips en die voor iedereen toegankelijk zijn en die bedoeld zijn om jou om te toveren tot game-professional. In deze feature geven we tips over hoe je een betere League of Legends-speler kunt worden, maar je zult zien dat veel van deze tips ook op andere games van toepassing zijn.

  • Communiceer: Iedereen die wel eens een competitieve game als team heeft gespeeld heeft zich waarschijnlijk het volgende wel eens afgevraagd: waar zijn mijn maten? Er is niets vervelender dan een game verliezen door een gebrek aan inzet van de rest van je team. Maar lag het wel echt daaraan? Een van de grootste fouten die gamers vaak maken is dat ze ervan uitgaan dat hun medespelers zien wat zij zien en denken wat zij denken. Daardoor bestaat de kans dat jij in je eentje op een groep vijanden afstormt, terwijl de rest van je team juist besloot om terug te trekken. Probeer daarom elkaar zo veel mogelijk informatie te geven. Dit hoeft niet per se in de chat of met een headset, maar kan ook gebeuren door dingen te pingen. Plaatst een vijandige support ergens een ward die jou niet zint? Ping het, dan zal een goede support kijken of hij daar wat aan kan doen. Is een champion die erom bekend staat dat hij junglers vaak gankt langer dan een paar seconden weg van lane? Ping het, zodat jouw jungler voorzorgsmaatregelen kan treffen om het tij te keren. Kennis is macht, dus hoe meer kennis je met je team deelt, hoe sterker jullie in theorie zijn.
  • Ken je rol: De meeste mensen vinden het niet fijn om in een hokje geduwd te worden. Toch is het bij League of Legends essentieel dat je je in een game profileert als bijvoorbeeld support, AD-Carry of jungler. Bij elke rol komen namelijk bepaalde verantwoordelijkheden kijken en zolang iedereen zijn rol goed vervult kun jij je zorgen maken over de dingen die jij moet doen. Carries hebben het vaak al druk genoeg met last-hitten, dus probeer ze als support zo veel mogelijk vision te geven zodat zij niet op hoeven te letten voor onverwachte ganks. Hoe beter je je rol kent, hoe makkelijker het ook wordt om flexibeler te worden in wie wat doet. Als jij als support geen wards meer hebt en je ziet hier de noodzaak niet van in, kan het zomaar gebeuren dat jij en je carry een enkeltje spawn voor jullie kiezen krijgen van een goed uitgevoerde gank. Ben je je echter bewust van je taak, dan kun je je teammates lief vragen om hulp of voorzichtiger spelen om zo het ergste te voorkomen.Soraka
  • Ken de champions: League kent een hoop verschillende champions en het kost dus ook een boel tijd en moeite om ze allemaal te unlocken en onder de knie te krijgen. Toch loont het om je te verdiepen in alle verschillende personages die het spel rijk is, zelfs als je ze nog niet kan unlocken of als je niet van plan bent om ze te gaan spelen. Ook hier geldt: Kennis is macht. Hoe meer je van een champion weet, hoe beter je in staat bent ze te dwarsbomen. Zie je dat je tegenstander een jungler pickt die moeilijk op gang komt maar later problemen kan veroorzaken? Coördineer een gank of twee en de arme ziel zal de komende vijf minuten snikkend in zijn spawn blijven zitten. Zijn er veel logge melee champions aanwezig in de line-up van je tegenstander? Pak een paar snelle ranged champions, kies flash of ghost als Summoner spell en ze zullen niet eens in je buurt komen. Probeer zoals eerder gezegd ook deze kennis met je teammaten te coördineren, want hoe meer mensen gebruik maken van deze zwakke plekken, hoe groter de kans dat je tegenstander de match op zal moeten geven.
  • Hou de patches in de gaten: Met zo’n groot scala aan speelbare personages zit er natuurlijk altijd champions tussen die meer aandacht krijgen dan andere. Soms is het zo dat het merendeel van de spelers niet weet hoe ze een nieuwe champion of ability moeten counteren, maar soms gebeurt het dat bepaalde items, skills of champions simpelweg te sterk zijn. De beste manier om dit in de gaten te houden is door de patch notes aandachtig door te lezen. Elke update van de game brengt veel kleine en grote veranderingen met zich mee. Ook hier kan kennis je een voordeel bieden ten opzichte van je tegenstanders. Patch notes lezen is vaak niet bijster vermakelijk en er komen een vrachtlading aan cijfers voorbij, maar deze cijfers kunnen in benarde situaties het verschil maken tussen leven en dood. Als jij als een van de eerste aandachtige lezers op de hoogte bent van enkele significante nerfs of buffs, kun je hiermee met gemak een overwinning scoren. Een seconde cooldown extra op een heal klinkt misschien niet als veel, maar het kan net de seconde zijn die jij nodig hebt om je ultimate weer online te krijgen en de teamfight daarmee in jouw voordeel uit te laten pakken. Pro-tip: Lees de patch notes voor het slapen gaan. Zo’n bombardement van cijfers is ontzettend vermoeiend en garandeert een goede nachtrust!League of Legends Defeat
  • Take one for the team: League is een teamgame waarbij samenwerken misschien nog wel belangrijker is dan individuele skills. Dit kan zowel een vloek als een zege zijn, maar als je wilt winnen moet je daar ten allen tijde van bewust zijn. Als er bij het picken van champions al blijkt dat jij een rol moet gaan spelen die niet je voorkeur heeft, is het beter om daar vrede mee te sluiten dan om je teammates de huid vol te schelden. Vaak genoeg zie je carries die gedwongen worden om support te spelen mopperend hun carry verlaten voor de jungle of de top-lane omdat ze op hun teentjes getrapt zijn. Niet geheel verrassend dat zulke situaties zelden eindigen in een overwinning. Probeer dus om je even over je eigen voorkeur heen te zetten en kijk naar wat het team nodig heeft. Blijf niet hangen omdat je lekker aan het farmen bent terwijl je nodig bent op een andere lane, probeer te assisteren in ganks en als je als support je leven moet geven voor je carry, so be it. Als je aan het einde van de match met koeienletters ‘victory’ op je beeldscherm ziet staan maakt dat het allemaal waard.

League of Legends | Jezelf Verbeteren!

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.