Hearthstone tournamenten

Hearthstone | Tournooien

De esportsMeesters vertellen je alles over de verschillende tournamenten en grootste spelers van het populaire spel Hearthstone.

Geschatte leestijd: 3 minuten

esports is tegenwoordig een serieuze sport met grote sponsoren en evenementen. Hearthstone is één van de meest populaire esports en je kunt er dan ook veel over vinden op internet. Voor Hearthstone worden veel toernooien georganiseerd. Niet alleen vanuit Blizzard Entertainment zelf, maar ook door derden. De grootste Hearthstone competitie is de Archon Teame League. Hier nemen de acht beste teams het tegen elkaar op om een prijzen pot van een kwart miljoen dollar. Team Nihilum waartoe ook Nederlander Thijs Molendijk behoort, won de wedstrijd al eens. Een ander belangrijk toernooi voor Hearthstone is de Official World Championships met een prijzenpot van maar liefst een miljoen Dollar.

Hearthstone | Grootste spelers

Als je niet zo thuis bent in de gamewereld is de kans groot dat je hiervoor nog nooit van Hearthstone had gehoord. Toch is het een van de meest populaire en meest gespeelde games. Er zijn zelfs heel wat mensen die het spel op professioneel niveau spelen. We noemen deze mensen ‘esporters’. Het woord ‘esports’ is afkomstig van de term ‘electronic sports’. esporters spelen games zoals Hearthstone in grote internationale competities waarmee ze serieuze geldbedragen kunnen winnen. esporter wordt je echter niet zomaar. Je moet beschikken over sterk ontwikkelde spelvaardigheden en heel veel talent. Daarnaast moet je ook heel vaak, lang en zeer intensief trainen. De meeste esporters doen dan ook niets anders dan professioneel gamen.

Nu vraag je je wellicht af of daar een toekomst in zit. Dan ben je vast verbaast om te horen dat esports een wereldwijd fenomeen is. Het ontstond in Zuid-Korea waar games in wedstrijdverband werden gespeeld voor een groot publiek. De sport werd daar zelfs zo groot dat wedstrijden live op televisie worden uitgezonden. Door de komst van een internationale esport bond en de introductie van streaming platforms kan de hele wereld nu kennismaken met esports. En met veel succes. Dankzij de streaming platforms is het voor sponsors heel lucratief om een team op te zetten en te financieren.

Hearthstone | Toernooi Sponsoren

Door de sponsors is het voor zeer getalenteerde gamers ook een mogelijkheid om professioneel te gaan gamen bij een team. Ze krijgen daar een mooi salaris waardoor ze zich helemaal kunnen richten op het spelen van een bepaalde game. Met dit team komen ze vervolgens uit op toernooien waar men strijdt om grote geldprijzen. En deze wedstrijden worden natuurlijk ook weer live uitgezonden via internet.

Onder de grote spelers van Hearthstone vindt je ook Nederlanders. Een beroemde speler is bijvoorbeeld Thijs Molendijk. Thijs Molendijk was student toen hij begon met het spel en er langzamerhand steeds beter in werd. Hij begon deel te nemen aan open toernooien en nadat hij voor de vierde keer een grote competitie had gewonnen werd hij gevraagd om bij een professioneel team genaamd ‘Nihilum’ te komen spelen. Hij zette vervolgens zijn studie op een laag pitje en wijdde zich volledig aan het gamen. Hij heeft op toernooien inmiddels 145.000 Dollar bij elkaar gespeeld. Dit maakt hem de op één na grootste Hearthstone speler van dit moment.

Hearthstone | Toernooi voorbereiden

Hearthstone Pro TheoHS geeft je een aantal tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een toernooi.

Hearthstone | Toernooi Pro Tips

Hearthstone Pro Theo geeft informatie over verschillende toernooien en hoe jij mee kan doen!