Halo 5 spelopbouw

Halo | Spelopbouw

De esportsMeesters vertellen je hier alles over de spelopbouw, verschillende spelmogelijkheden en spelmodus van het spel Halo 5.

Ontstaan

Na het uitbrengen van Halo 4 heeft 343 Industries lange tijd nagedacht over de toekomst van de Halo reeks. Hierbij werd ook alle feedback van de fans in overweging genomen. In 2012 werd de nieuwe lijn uitgezet. De focus werd het maximaal benutten van de hardware van de Xbox One en de infrastructuur van Microsoft’s Cloud voor een grotere campagne. De nadruk moest onder meer komen te liggen op het aanbieden van meer multiplayer mogelijkheden. Ook wilden de makers de schaal van het spel flink vergroten. De ideale manier om dit te doen was door meer speelbare karakters in het spel te brengen. Dit werd team Osiris onder leiding van Spartan Locke.

Halo 5 spelopbouw

In Halo 5 is de Master Chief spoorloos verdwenen en moet Spartan Locke hem met zijn team opsporen. In het spel kom je op nieuwe planeten en onontdekte gebieden in het heelal. Je werkt in een team met vier andere spelers. Bij het begin van het spel kies je een team. Team Blauw of Team Osiris. Als je een team gekozen hebt ga je ofwel als de Master Chief dan wel als Spartan Locke de strijd aan met de vijand. Het doel is om dit te doen met behulp van je team. Je geeft hen opdrachten die zij vervolgens samen met jou uitvoeren.

Warzonemodus

Een nieuwe spelmodus is de zogenaamde Warzone. In de Warzone strijden teams van 12 tegen verschillende vijanden. En onderwijl je moet ook nog bepaalde opdrachten uitvoeren. Het resultaat is een heftige maar spannende spelmodus. En hoe langer je doorspeelt, hoe uitdagender het potje wordt. Er komen steeds meer wapens en voertuigen in de Warzone met als resultaat één grote en bizar slagveld. De Warzonemodus is vooral leuk voor iedereen die het spel niet te serieus neemt en het vooral voor de lol speelt.

Arena modus

Halo 5 bevat net als zijn voorgangers ook een Arena Modus. Deze modus is nog steeds herkenbaar als de oorspronkelijke Arena Modus. Teams van 4 spelers nemen het op tegen elkaar. Het ene team is blauw en het andere team is rood. De Arena Modus is vooral bedoeld voor iedereen die het spel heel serieus wil spelen. Er zijn nieuwe “multiplayermodi” aan de Arena toegevoegd waardoor je het spel nu op nog meer manieren kunt spelen.